Hol lehet az örökbefogadási eljárásra felülvizsgálatot kérni? Eltelt a több, mint 3 év, és kaptam egy "fülest", hogy aki ugyan azzal a feltétellel kért gyermeket, EGY évre kapott már, mi meg nem tartunk sehol? Köszönöm, aki tud segítsen.
Aki "fülesekre" igy reagál, annak nem való gyerek. Azt meg végkepp nem értem, miért baj, ha másnak sikerült gyereket örökbefogadnia. Az, hogy még egyet szeretne, csak azt mutatja, hogy nem egykeként akarja felnevelni, ez a gyerek(ek)nek is érdeke.
Mellesleg az örökbefogadás nem olyan, hogy akinek nem tetszik, az fellebbez, meg felülvizsgálatot kér, aki alkalmas rá és van megfelelö gyerek, az sorra kerül.
Attól is függ, hogy újszülöttet szeretnétek-e vagy nagyobb gyereket is örökbefogadnátok? Ugye újszülöttre nagyon sokat kell várni.
Munkatársam, alig egy év alatt kapott egy kisfiút, de ők azt nyilatkozták, hogy 6 éves korig fogadnának örökbe. Kevesebb, mint 1 év alatt kaptak egy 4 éves kisfiút.
Egyébként, a protekció mindenhol, mindig jelen is lesz. Sajnos ez ellen nincs mit tenni.
Esetleg, ha nem csak újszülött jöhet nálatok számításba, akkor hamarabb kaphattok egy kisgyermeket is. Szerintem ők nagyon hálásak lennének:))
Munkatársamat nem érdekli hogy már 4 éves, teljesen kicserélve jön dolgozni, mindig boldog.
Gondolom, nem egy időpontban jelentkeztetek a másik párral. Lehet, hogy a sorban előttük senki nem "kért" olyan feltétellel gyermeket, mint ők, ezért gyorsan haladt a sor. Aztán utánuk sokan voltak ilyen paraméterekkel, ezért ők kerültek sorra. Ha pl. ők csak csecsemőt fogadtak volna el, sorra kerültetek volna hamarabb, ha nagyobb gyermekre vártok.
De ha mindent leírnál (ki mikor jelentkezett, országos listán szerepeltek-e, mik a feltételeitek pontosan, stb.) könnyebb lenne válaszolni. Így még az sem derül ki, egy megyéből valók vagytok-e...
Előző vagyok.
Még sok más tényező is szerepet játszhat a sorrenden, feltételeiteken kívül. Például ha van a családban gyermek, nála idősebbet nem fognak bemutatni nektek; pszichológus vizsgálja, a temperamentuma illik- e a családotokba, stb.
Ne haragudj, de engem nagyon zavar az "ugyan azzal a feltétellel kért gyermeket" kifejezésed. Én nem mondom, hogy nem való neked gyerek, de a későbbi nehézségekhez képest ez a várakozás semmi.
Hát ide figyelj, nem kioktatásért kért a kérdező, KONKRÉT ESETRE kért tanácsot, nehogy te ítéld meg, hogy való neki gyerek vagy nem!EGY IDŐBEN EGY VÁROSBÓL UGYANAZON NEMŰ-HASONLÓ KORÚ GYERMEKET "VÁLASZTOTTAK"!
TALÁN ILYEN ESETBEN JOGOS A KÉRDÉS, CSINÁLD VÉGIG TE EZT AZ EGÉSZET, végig nézném mit hogy cselekedsz!
Az rohadt módon becsületes, hogy az örökbefogadók bemennek
a kórházba, minden féle kiskapukkal kihozzák a csecsemőt, mert van egy rakat mellékes pénz erre, akinek meg nincs az vár, ilyen ez az ország, de különben meg itt is írják, ha valaki kötözködik, azt hagyni kell, úgyhogy ezzel nem vagyok hajlandó tovább foglalkozni, nézz magadba.
Megfogadtam, hogy nem válaszolok, de...
-"nem kioktatásért kért a kérdező"
Nem oktatott ki senki, csak a hozzáállásod szokatlan volt egy örökbefogadásra váró szülőéhez képest.
-"KONKRÉT ESETRE kért tanácsot"
Még azt sem írtad le, hogy kinek a tevékenységét akarod felülvizsgáltatni. Alapítvány? TEGYESZ?
-"nehogy te ítéld meg, hogy való neki gyerek vagy nem"
Azt írtam, hogy én nem mondom ezt, mert ezt a pszichológus megvizsgálta, gondolom. Bár nem láthatta előre, hogy ilyen hangnemben fogsz írni a témában.
-"CSINÁLD VÉGIG TE EZT AZ EGÉSZET"
Végigcsináltam.
-"végig nézném mit hogy cselekedsz! "
Senkinek nem fizettem egy fillért sem, kivártam, míg sorra kerülünk.
-"akinek meg nincs az vár, ilyen ez az ország,"
Igen. Ahogyan az egészségügyben, például. Akinek nincs több százezer forintja a lombik-kezelésre, lemondhat a szülésről? Engem például ez dühít, pedig nálunk szóba sem jött ez a lehetőség.
-"Az rohadt módon becsületes, hogy az örökbefogadók bemennek a kórházba, minden féle kiskapukkal kihozzák a csecsemőt"
Nem, ez rohadt módon nem becsületes. Nekem is mondtak ötleteket (csecsemős nővéreket lefizetni, alapítványnak nagyobb összeget utalni, stb.), de úgy kezdtem bele, hogy tudtam, nagyon sokat kell várni.
Az örökbefogadást veszteségek kísérik, a vérszerinti gyerek hiánya általában, a gyermeknek az, hogy egyszer már elhagyták. Nem akartam súlyosbítani azzal, hogy tisztességtelen módon jutok a gyerekhez.
Nem tudom, hogy érted-e, mi a gondjuk a válaszadóknak a hozzáállásoddal. Az örökbefogadásra váró szülők ugyanis tudják, hogy egyszer biztosan lesz gyermekük,csak várni kell, ezt egyik orvos sem tudja megígérni azoknak, akik teherbe akarnak esni. Általában ettől felszabadultnak érzik magukat és előfordul, hogy természetes úton is teherbe esnek.
A 4. és 5. választ írtam én. Nem tudom, hogy volt-e benne valami bántó, csak leírtam, miért lehetett, amit a kérdésben írtál. Egyáltalán nem írtál konkrétan, mert akkor azt kérdezted volna, hogy kihez fordulhatsz, ha tudomásod van olyan esetről, hogy a csecsemőért pénzt adtak. Ellenben a te kérdésed úgy hangzott, mintha arra lennél kíváncsi, hogy lehetséges, hogy ennyire eltérők a várakozási idők. De amint látom, más is így értelmezte.
Remélem, most sikerült nem kötözködnöm. Amúgy az örökbefogadás tanított meg erre, hogy a te előző kommentedre akkor is normális hangnemben válaszoljak, mert nem lehet egyszerűen mindenki fejét leordítani, aki megkérdezi, saját gyereket is akarunk-e, hogy tudom szeretni más gyerekét, vagy amikor a gyerek azt mondja, haza akar menni az igazi anyukájához...
Sziasztok! Olvasom a válaszokat, mint tudjuk igen furcsa törvényei vannak az örökbefogadásnak, rengeteget olvastam ezzel kapcsolatban olyan személyek írásaiból, akik furcsa dolgokat éltek meg, és személyesen is meséltek már nekem. Én értem mi a problémája a kérdezőnek, de szerintem közvetítette a kérdést! A saját gyermekét tudja nevelni az Anya, az örökbefogadási eljárásnál már a bemutatott orvosi papír alapján, hogy sérve van, de rendben van minden, nem bénult le stb. ezzel az indokkal már elutasították, Nem furcsa?
Az 1. és 8. hozzászóló ugyan az a személy lehet, ilyen hozzászólásokra szerintem nem kíváncsi senki, ezt minden rossz indulat nélkül írom, most engem is lehet becsmérelni, hogy akkor nekem mi való, meg mi nem.
Nem tudjuk a hát terét ennek az egésznek, lehet hogy 10-15 éve akarnak gyermeket, és már reménytelennek látják, tudok olyanról is akinek 1x 2 év, 1x hosszabbítás, még egyszer 2 év, még egyszer hosszabbítás és mégsem lett, teljesen kiborult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!