Nagy Attila 24 kérdése:

Egy 24 éves és egy 21 éves meleg férfinek mennyi esélye van az örökbefogadásra?

Figyelt kérdés

Én és a barátom 6 éve együtt vagyunk. Amikor nagykorú lett, össze is költöztünk.

Most 24 éves vagyok, 18 éves korom óta dolgozom főiskola mellett, és mostanra hogy már megvan a diplomám is. Jövő tanévtől gyógypedagógusként fogok tevékenykedni egy iskolában.

A Barátom és én úgy érezzük, szeretnénk igazi családot. Tudom hogy fiatalnak tűnünk, sőt egyesek szemében még mi magunk is gyerekek vagyunk.

Azt is tudom, hogy legfőképpen ez a mai társadalomra vezethető vissza, azonban mi, ellentétben a többi fiatallal, igen is felelősen gondolkodó, fiatal felnőtt emberek vagyunk.

A Lakást igaz dédnagyanyámtól kaptam a 18. születésnapomra, de hát általában ha módjukban áll, akkor segítenek a szülők, nagyszülök, az elindulásban.

Végezetül, jelenleg 18 éves korom óta van munkaviszonyom, nem rugtak ki sehonnan, és van egy saját öröklakásom, 1+2 félszobával. Szeretnénk örökbe fogadni egy kisfiút.

Igazából nem baj az sem ha már kiskamasz, mert a nagyobb gyerekeknek egyébként is nehezebb szerető családra találniuk, és mi így hozzá tudnánk járulni ehhez is. Olyan 7-13 éves korú gyerekre gondoltunk.

A probléma csak az, hogy nem tudom mennyire lehetséges, hogy 2 melegnek, ráadásul ilyen fiatalnak megítélhessenek egy gyermeket.

Szerintetek van valamennyi esélyünk rá? És ha igen, hová kéne fordúlni szándékunkal? Mi nagyon komolyan gondoljuk ezt, kérem segítsenek!

Üdv!

2012. júl. 13. 11:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%
csak mondom, hogy kimutattak, hogy a homoszexualitas nem az alapjan alakul ki, mit latnak, hanem genetika alapjan. czeiel endre is beszelt errol valami musorban, a homoszexualitas tehat nem valasztas kerdese, hanem a geneke van kodolva, gondoljatok csak bele, mennyi homoszexualis vallja be idosebb koraban, hogy o akar 6-7 eves kora ota erezte, hogy a sajat nemehez vonzodik, pedig akkor meg vajmi keves kulso rahatas eri oket, fokent a szuloi "ovas" miatt, raadasul akkor ok meg azt sem tudjak, mi az a homoszexualitas.
2012. júl. 14. 21:23
 12/15 anonim ***** válasza:
6%
Akkor sem egészséges ez az egész! Főleg úgy nem ,hogy ha tetszik ha nem a gyereknek el kell majd ezt a tény fogadni, azért mert az örökbefogadható gyereknek nem sok választása van. Nem hiába tiltja az egyház is ezt a dolgot! (nem vagyok vallásos)
2012. júl. 15. 11:56
 13/15 anonim ***** válasza:
61%
Hát ketten biztos, hogy nem fogadhatjátok örökbe.Csak úgy ahogy írták h egyikőtök lehet a törvényes szülő.Am sztem ha belevágtok olyan szociális munkást válaszatok aki melegbarát (már ha lehet előre tudni h kit kaptok) és akkor nem jelentené hogy egy másik pasival neveled.
2012. júl. 16. 14:57
 14/15 anonim ***** válasza:
53%
Milyen tényt kell elfogadnia?
2012. júl. 16. 18:53
 15/15 anonim válasza:
97%

A hisztériázóknak üzenem, hogy ha azt gondolják, egy állami nevelőotthonban nevelkedő gyereknek jobb dolga van ott a fizetett gondozók, és elkeseredett sorstársak között, mint egy szerető CSALÁDBAN, akkor csak gratulálni tudok.

Mindenesetre tényleg elég nehéz helyzet, mert a korkülönbség tényleg túl kicsi lenne ebben az esetben, fiatalabb gyerekre meg nagyon sokáig kéne várni, habár fiatalok vagytok, végül is van idő :)

Én mindenesetre lehet szerzek ezzel egy kis negatív rep-et, de a helyetekben eladnék mindent, pakolnék és húznék ki külföldre. Én lány vagyok, most megyek egyetemre, de tudom, milyen az, ha valaki szeretne egy nap gyereket, és úgy érzi, hogy enélkül nem lenne teljes az élete.

Van diplomád, állásod (tehát később referenciád), a lakáseladásból lehet kezdőtőkét szerezni, pár év és megvan az állampolgárság. Fiatalok vagytok, előttetek az élet, lehet tíz évbe is beletelik, de akkor még mindig csak 34 (már 35 :)) vagy, simán belefér. Ráadásul lehet nem kell annyi előítélettel megbirkózni, mint itthon.

Látom, hogy egy éves a kérdés, és bocsi, de gondoltam hátha még mindig aktuális a dolog. Sok sikert kívánok nektek!

2013. jún. 25. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!