Baratnomek orokbefogadbak egy roma babát ( anyai részről valószínűleg magyar). Egy hónapos a kicsi, par napon belül haza is hozhatják, ha minden jól megy. A kórházban ő pelenkazhatja, és azon kattog, hogy a kis zsakja, és kukija sokkal sötétebb a bőrénél, szinte fekete, nem e valamilyen problémára utal, csak nem igazán foglalkoznak vele. Szerintem a " szarmazas" miatt lehet ez, bar nem lattam még ilyet, nincs összehasonlítási alapom. Szerintetek?
De,hozza a vérét. Sajnos. Anyám óvónő volt, bőven látott példát normálisan nevelt, akár örökbefogadottként fehér család által nevelt cigány gyereket. Hiába nevelte magyar család. Úgymond kijött a vére már oviban. És nem egy példa volt rá.
Azért a generációs öröklődést nem tudja ellensúlyozni 100 százalékban a nevelés.
De mint írtam, ez tapasztalat. Nem a kisujjamból szoptam ki.
jan. 28. 21:03
12/16 anonim válasza:
#10, #11, nem a viselkedése volt a kérdés hanem hogy milyen színű a bőr a kukiján.
jan. 29. 07:55
13/16 anonim válasza:
nem talaltak feher gyereket?
jan. 29. 13:14
14/16 A kérdező kommentje:
Semmi probléma a szarmazassal. Az én nővérem is óvónő, több roma gyermekkel a csoportban. Van olyan roma kisgyerek igen, akin már most látni, hogy milyen kultúrában nevelkedik, és van olyan akinek ugyan barna a bőre, de a barna bőrű szüleivel együtt peldas életet elnek. De sajnos kedves magyar "társaim" rengeteg!!! a problémás, agresszív magyar származású gyermek is. Igen is legnagyobb részt nevelés kérdése. Van olyan tulajdonság amit örököl az örökbefogadott gyermek is, úgy mint egy "normál" gyermek is. Nekem azt senki nem tudja megmagyarázni, hogy pl. a lopás, gátlástalan életmód már bennük van, mert ez hülyeség. Benne van az a magyarban is, de nem az öröklődés miatt. Egyébként tényleg nem ez volt a kérdés, köszönöm aki válaszolt! A pici itthon van már, minden rendben vele! 😁
febr. 4. 07:45
15/16 anonim válasza:
14!
Számtalan példát láttam, hogy akár magyar fehér örökbefogadó család által jó körülmények közt, szeretettel nevelt cigány gyereknek is "kijött a vére". Ezt kár is tagadni.
febr. 4. 19:37
16/16 anonim válasza:
Egyértemű hogy kijön a vér... még olyanon is látszik akinek akar csak az egyik dédszülője volt az...
Aki meg full az de örökbe fogadjak ott látja magán hogy neki nem magyar külseje van, ez is rádob
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!