Milyen örökbefogadott gyermeknek lenni?
Férjemmel szeretnénk örökbefogadni egy gyermeket. Olyanok története érdekelne minket, akiket örökbefogadadtak.
Hogyan éltétek meg, hogy örökbefogadtak?
Milyen volt az örökbefogadó szülőkkel a kapcsolatotok?
Engem speciel nem fogadtak örökbe, de közeli ismerősnél van 3 örökbefogadott gyerkőc, úgyhogy arról tudok beszámolni amit ők meséltek.
Már úgy kell őket nevelni, hogy pici koruktól mondod nekik hogy anya rábízott másra. Már tilos titkolni előlük vagy idősebb korban elmondani. Elvileg azóta teljesen jól viselik a gyerekek hogy örökbe fogadták őket. Az örökbefogadó szülővel nagyon jó a kapcsolatuk, de ilyen 10-14 éves korukban rájuk jön, hogy szeretnének megismerkedni az igazi szüleikkel ami minden esetben egy traumatikus élmény nekik. Onnantól általában sokkal jobban becsülik az örökbefogadó szülőket.
Válaszodat köszönöm!
A környezetünkben nincs örökbefogadott gyermek, így nem nagyon van kitől kérdezni. Neten keresgéltünk, de főleg a szülők beszámolóit lehet megtalálni - örökbefogadott gyermek szemszögéből történetet nem találtam, sajnos.
#1, "Már úgy kell őket nevelni, hogy pici koruktól mondod nekik hogy anya rábízott másra." nem biztos, hogy ez a megfelelő szóhasználat. Majd a tanfolyamon megtanulják, mit érdemes mondani.
Köszönöm mindenki válaszát, de főleg olyan felnőttek válaszát várom, akiket gyerekként örökbefogadtak és ezt hogyan élték meg.
Kedves 3. válaszoló!
Köszönöm, ezt az oldalon nem találtam meg, de így, hogy felhívtad rá a figyelmem, végig olvastam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!