Adható második név egy örökbefogadott gyermeknek?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy csak indokolt esetben lehet változtatni, de azt nem akarom! Még csak most kezdünk majd ismerkedni vele, nemsokára 1 éves lesz már halgat a nevére, ami átlagos szép név tetszik, illik is hozzá :)
Csak szeretném azt a nevet is adni neki 2. keresztnévként amit amúgy adtam volna ha lehetne saját.
Természetesen a meglévő nevén szólítanánk, ez csak jelképes lenne :)
2021. ápr. 13. 08:29
1/12 anonim válasza:
Biztos belehet nyújtani kérelmet. Fixen nem tudom, de nem látom okát miért ne lehetne
2/12 anonim válasza:
Ha nem úgy szólítanátok akkor teljesen felesleges, csak az ő későbbi életét bonyolítja meg. Neki úgy kell bemutatkozni, aláírni, ráadásul ha neki esetleg nagyon nem tetszik csak pénzért változtathatja vissza.
3/12 anonim válasza:
Szerintem bárkinek adható, anyakönyvi hivatalt hívd fel telefonon.
4/12 anonim válasza:
Jogilag semmi akadálya, sokan csinálnak is ilyet. És ha nem feleslegesen hosszú valamelyik név, akkor őt sem hiszem hogy zavarná.
5/12 A kérdező kommentje:
Normál hosszú mindkét név. Nekem is 2 nevem van és mindig szerettem. Köszönöm :)
2021. ápr. 13. 09:42
7/12 anonim válasza:
Simán. Amikor végleg a nevetekre kerül, a gyámhivatal megkérdezi, mi lesz a neve.
8/12 anonim válasza:
Lehet persze, de mi is úgy gondoltuk, ahogy te.
Csórinak nincs semmije, csak a neve, nem akartuk elvenni. Kereszteléskor három névvel keresztelték, de aztán az elhalt, nekem is fölösleges a harmadik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!