Örökbefogadott gyermeknél az eddig hangoztatott másik néni pocakjában voltál- on kívűl mikor mondhatom el, hogy nem tudott téged vállalni, mert nem volt anyagi lehetősége rá?
8 éves fiúgyermekről van szó.
Arról még sosem beszéltem neki,hogy a vér szerinti anyukája azért adta nekünk örökbe,mert anyagiak hiányában nem tudta vállalni.
Mindig úgy beszéltem nekia vér szerinti anyukájáról,hogy a másik néni önzetlenül megszülte,hogy ő hazakerülhessen hozzánk,de ez igen leegyszerüsítése a valóságnak.
El kell mondanom többet is már?
én is örökbe lettem fogadva 3 hetesen. sosem volt meg bennem a "törés", hogy anyu egyszercsak elmondta. mindig azt mondta, hogy neki nem a hasában hanem a szivében születtem. Minnél nagyobb lettem annál érthetőbben.
Ha tudja, hogy nem a sajátotok, hanem örökbefogadtátok, akkor csak akkor mondd el szerintem a körülményeket, ha érdeklődik. Akkor is nagyon finoman, nem szabad szidni a szülőanyát.
Csodálatosak vagytok és ezt ő is tudni fogja nagy korában. :)
Nem konkrétumokra gondolok, de azt szerintem nem is gondolja a kisfiam, hogy nem csupán egy jótékony béranyáról van szó, hanem ez a néni kénytelen volt meghozni egy döntést...
Úgy érzem mintha kb csak egy béranyaként tekintene kb a vér szerinti anyukájára, nem sejti, hogy ez a néni nagyon nehezen vált meg tőle.
azt hittem ezt "oktatják" mármint az elmondás hogyanját.
na de a minék előbb annál jobb elvét vallom,mert ismertem 2 örökbe fogadott gyerköcöt,és ök elég normálisak voltak nem érzödött rajtuk hogy valami nem olyan mint másoknál.
és inkább tölletek tudjameg mint hogy valaki "véletlenül" el mondja.
pl:szomszéd.
Én ezt csak kérdésre mondanám el.
És akkor sem úgy állítanám be a vér szerinti szülőt, mint akivel valami tragédia történt. A gyerek ösztönösen sajnálni fogja, és titeket ösztönösen valami tragédia haszonélvezőjének tekinteni (szerintem).
Ha kérdezi, én csak annyit mondanék, hogy az anyagi körülményei alapján úgy látta, ez a legjobb megoldás. (Nyilván olyan szavakkal ami egy 8 évesnek vagy ha 10 évesen kérdezi, 10 évesnek érthető.) Én nem adnám elő a sajnálatra métló szegény ember sztorit.
Az én kisfiam 5 éves. Már régebben tudja, hogy nem az Anya pocakjából bújt elő, kb 2,5 évesen kérdezett rá, egy nagypocakú néni láttán. Négy éves korában úgy meséltem el neki a történetet (a születéskori fotóalbumát nézegetve), hogy a kórházban találkoztunk egy gyönyörű nénivel, akinek a kezében egy szép kisbaba volt, és a néni nagyon sírt. Megkérdeztük, hogy miért sír. Ő pedig elmesélte, hogy kibújt a pocakjából egy kisbaba. És most Édesanyát és Édesapát keres a kisbabának, mert ő nem tud az anyukája lenni. Neki nincs lakása. Nincs otthona. Nem tudja hová hazavinni a kisbabát. Nincs ágy, nem tudja hová lefektetni. És akkor mi megvígasztaltuk a nénit, megígértük neki, hogy mi leszünk a szülei a kisbabának, és örökbefogadtuk. A néni is megnyugodott és mosolygott, hogy a kisfiú, aki a pocakjából kibújt, mostmár biztonságban van. A kisfiú is mosolygott álmában, hogy mostmár van Édesanyja és Édesapja. És mi is boldogok voltunk, mert nagyon szép kisbaba volt, akinek a szülei lettünk.
Szóval, mintha egy Grim mesét mondtam volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!