Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbefogadnátok a házastársat...

Örökbefogadnátok a házastársatok előző kapcsolatából származó gyerekét, ha az exe lemondana róla a javatokra?

Figyelt kérdés
A válaszhoz írd oda légyszi, hogy férfi vagy nő vagy, és egy indoklást is szívesen olvasnék.
2024. jan. 7. 01:36
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
59%

Nem a papír a lényeg. Ezt egy gyerek is tudja.

17/18 voltam.

2024. jan. 7. 10:50
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok, nem fogadnám örökbe. Mi egy gyereket vállaltunk, pont azért, mert egyet akkor is tisztességgel fel tud nevelni az egyikünk, ha a másikkal történik valami. Ha a férjemről kiderülne, hogy van még egy gyereke, akkor az az ő dolga lenne, én nem fogadnám örökbe.
2024. jan. 7. 10:55
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Max. ha félárva lenne, mert akkor azzal biztosíthatnánk, hogy ha bármi történik a maradék vérszerinti szülővel, akkor maradjon valakije. Egyébként egyrészt feleslegesnek érezném, másrészt egyenesen tisztességtelennek, hisz van anyja, nem kell lecserélni. Ha 2 van neki azzal többre megy minden téren, még anyagilag is.

Nő vagyok

2024. jan. 7. 11:17
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

"Azt hittem, többen vannak, akik megtennék"

Miért tennék, amikor a gyereknek se érdeke?

Ha van apja/anyja mégis más örökbefogadja, akkor a vérszerinti szülőtől se gyerektartás, se halál esetén örökség se illeti meg.

Mire jó az neki, ha papír nélkül is szeretetben neveli, eltartja az új pár?

2024. jan. 7. 11:20
 25/44 anonim ***** válasza:
87%

"Nem a papír a lényeg. Ezt egy gyerek is tudja."

Lehet a papír is a lényeg. Nalunk pl az lett volna. Külföldre költöztem, a férjem külföldi állampolgár. Amíg a gyerekem kiskorú volt, ha bármi történt volna velem, vissza kellett volna mennie Magyarországra. A magyar törvények szerint ugyanis a férjemnek q világon semmi köze a gyerekekhez. Ugyan az apjának se volt, mert amint már a nem tudom hanyas kommentemben írtam, a bíróság rég megszüntette a szülői felügyeleti jogát... Anyám volt a legközelebbi verrokona, hozzá került volna a gyerek. 8 éves volt, amikor kikoltoztunk, tehát 10 év volt még addig, amikor már ő donthette volna el, hogy maradna e, vagy menne e vissza, addig mennie kellett volna. Ha lett volna papír, ha örökbe tudta volna fogadni a férjem, nem lett volna ilyen probléma, akkor donthetett volna a gyerek.

Képzeled el, milyen az, amikor egyik szulod egyáltalán nincs a képben, a másik, akivel élsz, aki nevel meghal es hirtelen kiragadnanak abból a környezetből, ahol x éve élsz, egyszerűen oda adnának a nagyszulodnek, akivel nem nagyon van kapcsolatod, ahelyett, hogy ott maradhatnal az anyad férjével, aki sajatjakent szeret.

Amúgy volt itt egy kérdés nemrég arról, hogy valahogy szoba került egy parnal, mit tenne a férfi, ha az anya meghalna, nevelné e annak a lányát továbbra is. Ott mindenki a férfit ekezte, mert nem akarna a gyereket nevelni, itt meg az a jó, az a normális, ha a másik fél nem akar a gyerek életének hivatalosan része lenni

2024. jan. 7. 11:21
 26/44 anonim ***** válasza:
76%

Egyetértek, 25!

Nem a gyerek igényelné a papírt, hanem úgy lehetne rendezni a dolgokat.

És mindenki írja, hogy azért nem, "mert ott a másik szülő".

Elárulom, hogy ahol tényleg ott a másik szülő, az le sem mondana a gyerekről, tehát ott nincs is értelme a kérdésnek.

Aki meg fizet érte havi 30e forintot, de amúgy nem foglalkozik vele, évek óta nem látta, arra tényleg szüksége van szegény gyereknek? Meg az a kis pénz megéri a huzavonát annak a szülőnek, akinél marad a gyerek?

Hogy még el se lehessen vele költözni, mert ahhoz is a másik szülő hozzájárulása kell, akit el se tudnak érni rosszabb esetben?

2024. jan. 7. 11:53
 27/44 anonim ***** válasza:
6%

Nem, mert

- Van egy anyja a gyereknek, fizesse csak utána a gyerektartást (feltélezem, hogy ha egyeltalán ez szóba kerül, akkor a másik szülővel van tartva a kapcsolat valamilyen szinten)

- Ha lenne az apjával (később) gyerekem akkor az 1., örökbefogadott gyerek vezetéknevét kéne a többinek is viselnie, hiszen egy házasságban a közös gyerekek vezetékneveinek azonosak kell lennie. Az én gyerekeim pedig az én nevemet fogják viselni.

Esetleg akkor fogadnám örökbe, hogy ha a biológia anyja meghalt olyan kicsi korában, hogy nem emlékszik rá semennyire. De úgy nem, hogy él.

2024. jan. 7. 12:57
 28/44 anonim ***** válasza:
80%

"...feltélezem, hogy ha egyeltalán ez szóba kerül, akkor a másik szülővel van tartva a kapcsolat valamilyen szinten"

Nagyon rosszul feltetelezed, mert ha lenne kapcsolat vele, nyilvánvalóan nem merülne fel, hogy egyszercsak kilepjen a gyerek életéből

2024. jan. 7. 13:02
 29/44 anonim ***** válasza:
0%

"Ha lenne az apjával (később) gyerekem akkor az 1., örökbefogadott gyerek vezetéknevét kéne a többinek is viselnie, hiszen egy házasságban a közös gyerekek vezetékneveinek azonosak kell lennie. Az én gyerekeim pedig az én nevemet fogják viselni."

Nem, nem kellene, de amúgy az meg van, hogy attól, hogy te q saját vezeteknevedet akarod adni q gyerekeidnek, az apjuk dönthet úgy, hogy ő még q sajátját adna?

2024. jan. 7. 13:04
 30/44 anonim ***** válasza:
0%
Ha úgy döntene az apjuk, hogy a saját nevét adná a gyereknek akit szülök, akkor nem lesz az apja 🤷🏻‍♀️
2024. jan. 7. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!