Örökbefogadnátok a házastársatok előző kapcsolatából származó gyerekét, ha az exe lemondana róla a javatokra?
7-es vagyok, engem nem vágna oda egy tartásdíj válás esetén, főleg hogy akkor már a gyerekem lenne... mint ahogy azok is elválhatnak, akik egy vadidegen gyereket fogadnak örökbe. Akkor is visszacsinálnák?? Ha örökbefogadnám, akkor azért tenném, mert úgy is tekintek rá, mint a gyerekemre, nem azért, mert "úgyis együtt vagyok Pistával, miért ne nevelgetném a kölykét, míg tart a szerelem?".
Sőt, akkor nyilván szeretném azt a kisgyereket, és ha válnánk, akkor hiányozna, így még örülnék is neki, hogy van jogalapunk találkozni utána is az örökbefogadásnak köszönhetően, nem néznének hülyének, hogy mit akarok Pista gyerekétől, mikor már elváltunk, mi közöm hozzá.
Persze ehhez is kell érzelmi intelligencia, hogy normális viszony maradjon a felek között a szakítás után. Nekem pl. eddig mindenkivel sikerült intelligens módon szétmenni, még olyan exem is van, akinek kb. csak velem nem volt sárdobálás, egyszerűen azért, mert nem mentem bele, így ő is kapcsolt, hogy felesleges.
Nem fogadnám.
Egyrészt, oké, most szép is jo is minden. De ha elválnak utjaink, nevelhetem, fizethetem a gyerekét, akihez nekem igazából azon kívül semmi közöm, hogy beleszerettem az apjába.
Masrészt én úgy gondolom, egy gyerek egy életre szóló felelősség. Nem ugy van, hogy megunom azt lemondok róla. Nem. Anyuka igenis tartozzon érte felelősséggel, ha tetszik, ha nem. Ő szülte.
Hozzáteszem, ha a páromnak lenne gyereke nem zavarna, megpróbálnám sajátomként szeretni, a legjobbat hoznák ki az egészből. De nevemre nem venném.
Saját gyereket sem akarok, nemhogy másét...
F
17 vagyok.
Én nem fogadnám örökbe és páromnak se engedném.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!