Mi történik azokkal a gyerekekkel akik árvaházban élnek és senki sem fogajda őket örökbe?
Tudom hogy furi egy kérdés és lehet hogy rossz kategóriába tettem ezért is bocsánat.
Úgy értem a kérdést hogy akik ott élnek akár hány éves koruk óta és senki sem fogadja örökbe őket, mi történik akkor mikor be töltik a 18 életévüket? Kidobják őket onnan mivel már nem "gyerekek"?
Vagy el küldik őket dolgozni, hogy mielőbb el mennyenek onnan?
Magyarországon NINCSENEK árvaházak!
Másrészt akik állami gondozásban élnek, azok többsége eleve nem örökbefogadható, mert a szülök nem járulnak ehhez hozzá.
Az ott élö gyekek 18 éves korig élnek az otthonban, utána elkezdenek önállóan élni, ehhez egy kezdötökét kapnak.
Kedves 2 válaszoló.
1. 1 szóval sem írtam hogy magyarországon élek.
2. Azt nem írtam hogy szeretnék örökbe fogadni. Még csak egy 19 éves vagyok és ez a kérdés fel merült a szerencsétlen fejembe hogy hova a fenébe kerülnek 18 éveskoruk után mivel árvaházakba gyerekeket szoktak tartani... nem kell egyből így le támadnod az embert ráadásul így ismeretlenül...
A 2-es vagyok, teljesen lényegtelen HOL élsz, árvaházak sehol sincsenek.
Másrészt te kérdeztél rá arra, mi lesz azokkal, akiket nem fogadnak örökbe - erre írtam, hogy a legtöbbet eleve nem is lehetne örökbefogadni, ezért ilyen opció eleve nincs.
Harmadszor írtam, mi lesz velük 18 éves kor után.
Egyébként itt TE VAGY, aki eltámadja a másikat, én csak TÉNYEKET közöltem.
24 èves korig van utogòndozàs. 18 èvesen tènyleg kaphatnak egyben egy nagyobb összeget, de sokan elverik, mert nem tanultàk meg a pénz kezelèsèt.
Akik gyermekottonban- nem àrvahàzban-èlnek, azok vagy nem örökbefogadhatóak, mert nem mondtak le ròluk a szüleik, vagy olyan bajuk van, ami miatt senki nem akarja őket örökbefogadni.
Sok àllami gondozott nevelőszülőnèl èl, nem tudom maradtak-e mèg Magyarorszàgon lakàsotthonok.
Férjem barátjának a párja otthonban lakott.
Az anyja egy faszi miatt 12éves korában beadta. Az anyja nem egyezett bele az örökbeadás/örökbefogadásnak, így nem volt kérdés, hogy marad.
Ő 16évesen terhes lett. Így fogták, és kitették.
A gyerek apja elvette, hogy nagykorú legyen. Azóta önálló, most 23 éves (az más kérdés milyen életformát választott)
Tesója 2 évvel fiatalabb nála. Őt 18 éves koráig gomdozták. Erettsegi után elment dolgozni, onnantól semmilyen formában nem támogatták. Kitették, anyagilag sem támogatta senki.
"maradtak-e mèg Magyarorszàgon lakàsotthonok"
Vannak. A szomszédunkban is van egy. Zajos egy társaság, sokszor kint van a rendőrség, hozzak vissza az elszökött 14-16 éveseket.
"18 èvesen tènyleg kaphatnak egyben egy nagyobb összeget, de sokan elverik, mert nem tanultàk meg a pénz kezelèsèt."
Meg az még nagyon gyakori, hogy a családja magához édesgeti a pénz miatt, aztán ha elvették tőle/elfogyott, mehet ahova akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!