Elvetendő gondolat lenne, hogy egy középkorú és egy idősebb ember egy nagyobb (középiskolás korú) gyereket örökbe fogadjon?

Figyelt kérdés

Élelmezés, ruházat, erkölcsi fejlődés biztosított. Ez utóbbi főleg a most már közös baráti kör lévén. Lakhatás szempontjából a családok állami támogatást kapnak, úgy tudom.

Persze mindkettőnknek van saját lakása.

Egyik ismerősöm ingyen segít nekem nyelvtanulásban, és ismeretségi köre révén szinte nem ismer lehetetlent. Külföldre szokott kijárni alkalmanként és olyan egzisztenciát igyekszik kialakítani magának, amelyben mi is helyet kapunk a párommal.

Egy másik ismerősöm nagyon stabil anyagi háttérrel rendelkezik. Szándékosan úgy alakította az életét, hogy jótékonykodni tudjon. De nemcsak ez a két ember létezik, vannak többen is. Viszont ők azok, akikre leginkább lehet számítani.

Vannak még magántanár ismeretségeim (kettő matekban kiváló.) Az egyiknek nagyon jó a helyzetfelismerő és helyzetmegoldó képessége. Ezenkívül még munkavállalási tanácsadók vannak többen, tehát ilyen szempontból a gyermek jövője biztosítva lenne.

Páromnak támogató és viszonylag nagy családja van a testvérei révén. Öccsének négy gyermeke van és öt unokája - többek között egy 13 éves kamaszlány is - a húgának egy fia, közel a 30-hoz. Ez utóbbi még nem családos, nőtlen.

Mi pedig, annak ellenére, hogy nem vagyunk fiatalok, kiváló szeretetkapcsolatban vagyunk egymással. Harmónia, életvidámság, humor, kiegyensúlyozottság, önfeledt gyermeki derű.

Összeségében talán ezekkel lehetne a legjobban jellemezni minket.

Annyit még hozzátennék, hogy több az egyetértés köztünk, mint az ellentét és ez utóbbit elég jól tudjuk kezelni. Ez utóbbi pedig rendkívül fontos egy fejlődő személyiségnek példamutatás szempontjából.

#önfeledt gyermeki derű #harmónikus szeretetkapcsolat
2023. okt. 20. 17:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hú, őszintén örülök, hogy letettél róla.

"Van többféle alternatívája mindennek. Majd csak megtaláljuk a megoldást, hogy mi kovácsolhat minket össze még jobban."

Erre kellett volna egy kamasz???

"Sokkal jobban örültem, hogy - erősen megkésve ugyan - de megkaptam a névnapi ajándékomat, amit nagyon boldogan nyújtott át nekem most 20 óra után néhány perccel, amikor megérkeztem hozzá egy órácskára beszélgetni. (Rózsákkal teli képeslap egy idézettel.)"

Ti együtt se éltek, csak néha átugrotok egymáshoz beszélgetni? Barátok vagytok?

Bolond vagy???

2023. okt. 20. 22:47
 12/18 A kérdező kommentje:

Most már semmi se jó?

Vagyunk valamiért bizonyos élethelyzetben, de ez nem tartozik ide. Mindent meg tudunk oldani, csak idő és alkalom kérdése. Ennyi.

2023. okt. 20. 22:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Valami gond van a valóságérzékeléseddel, ha ilyen helyzetben akár csak egy pillanatra is felmerült benned az örökbefogadás. És azért is, mert teljesen ide nem illő tartalmatlan részletekkel szórod tele a kérdést. Totál inkoherens az egész szöveged.
2023. okt. 20. 22:57
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen helyzetben vagy, de egy pszichiáter biztos tudna segíteni. Egy nagy zagyvaság, amiket írsz. Örökbefogadásról kérdezel a gyermekvállalás topicban, miközben 5 perc múlva már nem is akarsz örökbefogadni, csak a párkapcsolatoddal vannak problémák, vagyis már nincsenek, mert kaptál képeslapot. Meg vannak valami pénzes ismerőseid, meg olyanok, akik meg tudnák mondani az örökbefogadott gyereknek, akit mégse akarsz örökbefogadni, hogy milyen pályát válasszon.

Hidd el, ha beállítjak a gyógyszereidet, könnyebb lesz minden.

Egyébként mi a kérdésed?

2023. okt. 20. 23:04
 15/18 A kérdező kommentje:

A lényeget leírtam már az elején. Ismételni nem szeretek.

Figyelmesebben kell olvasni. Szerintem vannak ennél sokkal érthetetlenebb élettörténetek is.

Nálunk többnyire egyetértés van, és elég jó konfliktusmegoldás. Ez jó példa lett volna egy fiatalnak, de amint írtam, ez már tárgytalanná vált.

2023. okt. 20. 23:04
 16/18 A kérdező kommentje:
Gyógyszer pedig annak kell, aki mondja.
2023. okt. 20. 23:05
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Drága, 17:23-kor írtad ki a kérdést, akkor még örökbe akartál fogadni és 17:57-kor mondtál le róla. Tényleg azt gondolod, hogy ez normális?

Ezek szerint 17:57-kor okafogyottá vált a kérdés, túl is léphetünk rajta, le lehet zárni. Ehelyett te, nekiálltál édesanyád pénzügyi hozzáállasáról diskurálni, képeslapról, meg karácsonyi ajándékról, aminek végképp nincs köze, se a kérdéshez, de még a topichoz se. Miért akarod nekünk bizonygatni, hogy milyen szuper kapcsolatban élsz? Mi köze van a topichoz? Kit érdekel?

2023. okt. 20. 23:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Miért a kérdés ha már nem aktuális?
2023. okt. 29. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!