Így fogadhatok örökbe, vagy esélytelen?

Figyelt kérdés
Teljesen egészségesek vagyunk mindketten a férjemmel, most várjuk az első babánkat. 30 éves leszek mire megszületik a kisfiúnk, és nem akarok még egyszer átmenni a terhességen, mert mire vállalnánk a következőt, már 36 körül lennék vagy felette (mindenképp vissza akarok menni a munkába minimum 3 évre) , nekem pedig fizikailag az a lélektani határ. Engem kisbaba koromban örökbefogadtak a szüleim, nekik sajnos nem lehetett természetesen úton gyerekük. Sokszor azt érzem, hogy ezt a fajta esélyt én is biztosítani szeretném egy gyerek számára. Ha mindketten fogamzóképesek vagyunk, akkor későbbi örökbefogadásnál, úgy, hogy van egy vérszerinti gyermekünk már, mennyire kerülünk hátrányba?
2023. aug. 23. 23:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem jó dolog, amit tervezel. Viszont arra felhívom a figyelmet, hogy egy örökbefogadás akár 2-5 évig is tarthat, ennyi idő, hogy a sor elejére kerüljetek.

Illetve, amit gondolj át: valóban tudod úgy szeretni azt a gyereket is, mint a sajátodat? Akkor is, ha esetleg sokkal nehezebben nevelhető, problémás gyerek?

2023. aug. 25. 05:28
 12/12 anonim ***** válasza:
92%
Semennyire, a gyereknek keresnek családot, a nem kisbabáknál ez főleg igaz. Mondjuk, ha a 4 éves Pistikén azt látják, hogy nagyon jól kijön az idősebb gyerekekkel a nevelőszülőnél, akkor még előny is, hogy nálatok lesz testvére.
2023. aug. 25. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!