Akkor is fogadhatok örökbe gyermeket, ha amúgy termékeny vagyok?
Köszönöm a válaszokat! Az oldalt már olvasgattam. Én sem láttam tiltásként, csak felmerült bennem, vajon mit fognak szólni hozzá.
Igazából nem szeretnék kisbabát. Mindenképpen 3-4 évesnél idősebb gyermeket szeretnék örökbefogadni.
Azt ugye tudod, hogy ezekkel az örökbe fogadható 3-4 évesekkel nem szivárványos vattacukor az élet? Nagyon kemények. Traumatizáltak, kötődési problémásak, szinte mindig vannak magatartási és tanulási nehézségeik.
Szóval ha csak azért akarsz ennyi időst, mert ők már értelmesek te pedig meg akarod úszni a pelenkázást, akkor ezt egy kicsit jobban gondold át.
3-4 év egyébként is nehéz életkor, de egy árvaházban nevelkedett gyereknél meg pláne.
Viselekdési zavar, kötödési problémák, magatartási nehézségek, esetleg agresszió (akár felnőtt, akár a kortárs irányába),de hogyha akár abúzus is előfordulhat - igen, sajnos ilyen korban is, nem kell ahhoz tinilánynak lenni, hogy a nagyobb kortársak bántalmazzanak.
Tisztában vagyok vele, és pont azért szeretnék magamhoz/magunkhoz venni egy gyermeket, hogy ő is teljes életet élhessen, egy olyan családban, ahol tényleg szeretik.
Több ilyen gyerekkel is találkoztam már. Az egyik ismerős szülei több ilyen gyermeket gondoznak. Igaz, ők hivatásos szinten, de nem kevesebb szeretettel.
"pont azért szeretnék magamhoz/magunkhoz venni egy gyermeket, hogy ő is teljes életet élhessen, egy olyan családban, ahol tényleg szeretik."
Jaj csak ezt ne! Azért fogadj örökbe, mert gyereket akarsz, és ne azért, hogy "megments egy kis árvát." Az ilyennek soha nincs jó vége.
Ha segíteni akarsz, legyél hivatásos nevelőszülő. Jótékonykodásból viszont tilos örökbe fogadni, és remélhetőleg ezt már a pszichológus is szűri.
Ha nem akarnék gyereket, hanem csak "megmenteni", kutyát is fogadhatnék örökbe, nem?
Azt hittem egyértelmű, hogyha gyereket szeretnék, akkor gyereket fogadok örökbe. Mondjuk azt hittem ezt nem kell magyarázni :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!