Teljesen egészségesek vagyunk mindketten a férjemmel, most várjuk az első babánkat. 30 éves leszek mire megszületik a kisfiúnk, és nem akarok még egyszer átmenni a terhességen, mert mire vállalnánk a következőt, már 36 körül lennék vagy felette (mindenképp vissza akarok menni a munkába minimum 3 évre) , nekem pedig fizikailag az a lélektani határ. Engem kisbaba koromban örökbefogadtak a szüleim, nekik sajnos nem lehetett természetesen úton gyerekük. Sokszor azt érzem, hogy ezt a fajta esélyt én is biztosítani szeretném egy gyerek számára. Ha mindketten fogamzóképesek vagyunk, akkor későbbi örökbefogadásnál, úgy, hogy van egy vérszerinti gyermekünk már, mennyire kerülünk hátrányba?
Nem jelent hátrányt, fogadhattok örökbe ti is. A kritériumaitokon múlik, hogy mennyi a várakozási idő.
2023. aug. 23. 23:02
2/12 anonim válasza:
Idősebb gyereket akartok örökbe fogadni?
Mert ha nem, akkor a lélektani határral miben lesztek beljebb?
Egyébként nem, nem jelent hátrányt.
Sőt, inkább azokat szokás elutasítani, akiknek nem jön össze a saját, tehát valószínűleg olyan fizikai akadálya van, amin még lombikkal sem sikerül segíteni, de mégsem tudják elengedni teljesen a saját utáni vágyat.
2023. aug. 23. 23:18
3/12 anonim válasza:
"Sokszor azt érzem, hogy ezt a fajta esélyt én is biztosítani szeretném egy gyerek számára."
Ezt a nézőpontot nyugodtan felejtsd el. Ezrek állnak sorba kisbabáért a rendszerben. 5-7 évet várnak átlag.
Miféle esélyt biztosítasz te? Olyan gyereknek, akire ezrek várnak? Nem a Twist Olivérben vagyunk, ahol te megmentesz egy árvát. Hanem elveszed a lehetőséget azoktól, akik az első gyermekükért várakoznak.
Ha egy roma, idősebb és/vagy fogyatékos gyerekért jelentkezel, na, akkor mondhatjuk, hogy adtál valakinek esélyt.
De a meglévő gyerekednél idősebb gyereket amúgy sem fogadhatsz örökbe.
2023. aug. 23. 23:26
4/12 A kérdező kommentje:
Fizikailag van bennem határ, illetve a rizikó, hogy nem akarok beteg gyermeket szülni. Ez ahogy idősödöm egyre valószínűbb, tudom mások ilyenkor vallalják az elsőt, de én ezt nem akarom berizikózni. Illetve a testem regenerációja sem lesz olyan, mint 30-as évem legelején, plusz lehet ezzel egyedül vagyok, de így, hogy eddig végighánytam a terhességemet, nem akarok még egy ilyet átélni.
2023. aug. 23. 23:27
5/12 A kérdező kommentje:
Nem kisbabát akarok örökbefogadni, hanem egy óvodás, kezdő iskolás korú gyereket.
2023. aug. 23. 23:31
6/12 anonim válasza:
Nem fogadhatsz örökbe a gyerekednél idősebbet.
2023. aug. 23. 23:35
7/12 A kérdező kommentje:
Nem esik le, hogy nem most akarok örökbe fogadni, hanem később? Írtam, hogy a gyerekem születése után vissza akarok menni dolgozni, így leghamarabb 36-37 éves koromban, amikor a gyerekem már 7 éves lesz. Légyszíves olvasd már körültekintően, mielőtt kétszer leírod ugyanazt, aminek semmi relevanciája a kérdésben.
2023. aug. 23. 23:43
8/12 anonim válasza:
Most vagy terhes, es az kb. 7 ev mulva szeretnel orokbefogadni. Lehet vilag se lesz addig... nem hiszem , most ezen kellene feltetlen gondolkoznod.
2023. aug. 24. 01:09
9/12 anonim válasza:
Erre térj vissza, amikor aktuális lesz. Ötször át fogod értékelni az egész témát (minimum), amikor már meglesz a gyereketek.
De jelen állás szerint nem kerültök hátrányba. Viszont ne felejtsd el, hogy a gyereknek keresnek családot, nem fordítva.
2023. aug. 24. 04:14
10/12 anonim válasza:
És a férjed is szeretné ezt? Mert az nem mindegy. Amúgy tényleg igaza van annak, aki azt mondja, várjatok, amíg megszületik, legyetek túl az elsô három éven. Még akkor is lesz további 3-4 évetek információt gyûjteni, és elindítani az örökbefogadást, ha még mindig szeretnétek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!