Aki igényt tart örökbefogadható gyermekre, és alkalmasnak találják, biztosan kap majd idővel?
Én vagyok a 9-es, én írtam a megyéket.
Remélem nem írtam hülyeséget, mert én nem vagyok érintett, viszont közelebbi-távolabbi baráti körből két pár is örökbefogadást tervez, ebből az egyik pár már évek óta van várólistán. Azt hiszem, hogy ezt a megyei bontást tőlük hallottam, javítson ki valaki, ha tévednék.
Is-is. Fent vagy a megyei listán, de bevállalhatod az országost is. Ennek az a jelentősége, hogy kiajánlásnál, ismerkedés alatt meg kell tudd oldani, ha az ország másik végébe jársz át, töltesz ott napokat. Ezért végig kell gondolni.
Volt itt vmikor 1 éve egy kérdező, aki Zalában élt, és Szabolcsba vagy valamelyik szomszédos megyébe kellett volna járni ismerkedni, viszont kocsijuk se volt, és nagyon macerásnak tartotta a dolgot.
"Pár éve még azt mondták, hogy biztos, hogy előbb-utóbb kap az ember gyereket. Ma már nem annyira. "
Senki sem kerül hátrébb a listán. Egyszer - sok év után - elfogynak a pár elöl a jelentkezők. Tehát olyan nincs, hogy sosem kerül a pár sorra.
Olyan viszon már volt, hogy a pár már 2x nemet mondott a kiajánlottra nevetséges indokokkal. Nekik lehet, hogy utána nem sietnek kiajánlani.
"egy szőke kékszemű kisfiú miért nem kellett 15 házaspárnak, akit végül 2 meleg fiú fogadott örökbe…."
Senkit nem ajánlanak fel 15 házaspárnak. 3 vagy 4 elutasítás után megy külföldre, ahol nem válogatnak. Máskor találj ki jobb kamut.
Ez Magyarországon volt? Attól, hogy szőke és kék szemű lett később, még simán lehet, hogy a szülőanyja alapján megelőlegezték a roma származást, és a barna bőrűnek volt bekategorizálva.
Esetleg volt olyan infó, ami alapján nem kellett: terhességi előélete (gondozatlan terhességből született, drogfüggő volt az anya), fejlesztésre szorult veleszületett problémák miatt.
Egy meleg orvos az örökbe.hu-n is mesélt róla, hogy az ő kisfiuk pl. hallásproblémákkal született. Rengeteg pénzbe és fejlesztésbe került helyrehozni. Ezt nem mindenki vállalja.
Igazából a szőke kékszeműt azért irtam mert az apja is így utalt rá és a gyerek egyértelműen abszolút nem cigány
De valóban a videóban is elmodja az apja hogy durva dolgokat mondhattak el róla, a gyerek ennek ellenére normálisnak tűnik és ok sem vállaltak volna beteg gyereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!