Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Aki igényt tart örökbefogadhat...

Aki igényt tart örökbefogadható gyermekre, és alkalmasnak találják, biztosan kap majd idővel?

Figyelt kérdés
Tehát van olyan hogy valakinek esetleg nem jut? (Természetesen ha minden képzés, alkalmassági, elbeszélgetés stb. megvan és már csak várni kell.) Vagy a legrosszabb esetben éveket kell várni, de lesz? Hogyan van ez? Pl ha a szülők esetleg idősebbek, 40+ akár. Ilyen esetben van hogy egyáltalán nem jut gyermek?
2023. aug. 7. 09:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 9-es, én írtam a megyéket.

Remélem nem írtam hülyeséget, mert én nem vagyok érintett, viszont közelebbi-távolabbi baráti körből két pár is örökbefogadást tervez, ebből az egyik pár már évek óta van várólistán. Azt hiszem, hogy ezt a megyei bontást tőlük hallottam, javítson ki valaki, ha tévednék.

2023. aug. 7. 12:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Is-is. Fent vagy a megyei listán, de bevállalhatod az országost is. Ennek az a jelentősége, hogy kiajánlásnál, ismerkedés alatt meg kell tudd oldani, ha az ország másik végébe jársz át, töltesz ott napokat. Ezért végig kell gondolni.

Volt itt vmikor 1 éve egy kérdező, aki Zalában élt, és Szabolcsba vagy valamelyik szomszédos megyébe kellett volna járni ismerkedni, viszont kocsijuk se volt, és nagyon macerásnak tartotta a dolgot.

2023. aug. 7. 13:22
 13/18 anonim ***** válasza:
29%

"Pár éve még azt mondták, hogy biztos, hogy előbb-utóbb kap az ember gyereket. Ma már nem annyira. "

Senki sem kerül hátrébb a listán. Egyszer - sok év után - elfogynak a pár elöl a jelentkezők. Tehát olyan nincs, hogy sosem kerül a pár sorra.

Olyan viszon már volt, hogy a pár már 2x nemet mondott a kiajánlottra nevetséges indokokkal. Nekik lehet, hogy utána nem sietnek kiajánlani.

2023. aug. 7. 13:40
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Az ilyen válaszok után felmerül bennem a kérdés hogy egy szőke kékszemű kisfiú miért nem kellett 15 házaspárnak, akit végül 2 meleg fiú fogadott örökbe….
2023. aug. 7. 16:34
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"egy szőke kékszemű kisfiú miért nem kellett 15 házaspárnak, akit végül 2 meleg fiú fogadott örökbe…."

Senkit nem ajánlanak fel 15 házaspárnak. 3 vagy 4 elutasítás után megy külföldre, ahol nem válogatnak. Máskor találj ki jobb kamut.

2023. aug. 7. 16:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez Magyarországon volt? Attól, hogy szőke és kék szemű lett később, még simán lehet, hogy a szülőanyja alapján megelőlegezték a roma származást, és a barna bőrűnek volt bekategorizálva.

Esetleg volt olyan infó, ami alapján nem kellett: terhességi előélete (gondozatlan terhességből született, drogfüggő volt az anya), fejlesztésre szorult veleszületett problémák miatt.

Egy meleg orvos az örökbe.hu-n is mesélt róla, hogy az ő kisfiuk pl. hallásproblémákkal született. Rengeteg pénzbe és fejlesztésbe került helyrehozni. Ezt nem mindenki vállalja.

2023. aug. 7. 18:51
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

[link]

20:50

Imádom amikor van bizonyíték a mesére

2023. aug. 7. 18:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Igazából a szőke kékszeműt azért irtam mert az apja is így utalt rá és a gyerek egyértelműen abszolút nem cigány

De valóban a videóban is elmodja az apja hogy durva dolgokat mondhattak el róla, a gyerek ennek ellenére normálisnak tűnik és ok sem vállaltak volna beteg gyereket

2023. aug. 7. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!