Örökbefogadhatnánk?
Van már örökbefogadói határozatotok? Anélkül nem adoptálhattok.
(Nyílt örökbefogadásnál csak újszülöttet lehet örökbefogadni.)
Azért valahol szomorú, hogy ilyen esetben is kell egy alkalmassági vizsgálat valami bürokratikus feljebbvalóságtól. Ha bármi oknál fogva nem tudom nevelni a gyerekem, miért nem dönthetem el én, hogy kinek szeretném átadni a gyámságot? Elvileg erre lenne a keresztszülő is, nem? Hogyha esetleg meghalok, ők neveljék a gyereket. Mert bennük bízom. Mert ők ismerik. Mert én őket tartom alkalmasnak.
Ezeknszerint ha mondjuk holnap meghalnék, akkor a gyermekeimet megkapbá valami idegen házaspár, akit a gyámhivatal alkalmasnak talál (vagy többet fizet) ahelyett, hogy mondjuk édesanyám vagy a testvérem nevelné őket?
Ha valami történik a szülőkkel, és családban marad a gyerek, ott nem örökbefogadás történik, csak gyámok lesznek. (Persze a gyámhatóság ott is meggyőződik arról, hogy megfelelőek-e a körülmények.) Az teljesen más, mintha egy vadidegen párnak akarja adni valaki a gyerekét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!