Ha a gyerek olyan rendellenességgel születik, ami a terhesség alatt nem volt kimutatható, akkor a szülők dönthetnek úgy, hogy inkább nem szeretnék megtartani?
"Úgy nem tudnak bekerülni ilyen otthonba, hogy látogathatják a szülők?"
Dehogynem. Vannak, akik egy darabig maguk gondozzák. Meg vannak betegségek, amik később jelentkeznek (pl. Rett-szindróma), és utána kerül otthonba (persze akkor már nem fognak lemondani róla, hisz addigra a család rész).
"akkor a szülők dönthetnek úgy, hogy inkább nem szeretnék megtartani?"
Nem csak akkor. Bármikor...
"Elképzelni nem tudom, hogyan tudja egy anya csak úgy, otthagyni"
Úgy, hogy reálisan felméri, ő képtelen fogyatékos gyermeket nevelni. Nyilvánvalóan nem süket vagy vak gyerek az, akit ott hagynak, hanem súlyos oxigén hiany miatt szobanövény szibten létező, állandó ápolási igénylő, vagy pl Down szindromas
"Nyilvánvalóan nem süket vagy vak gyerek az, akit ott hagynak"
Mindenféle esetek vannak...
Ez egy önvédelmi mechanizmus, menekülnek a helyzetből, hogy ne kelljen kötődni a babához, mert nem olyan lett, mint remélték. Blokkolják az érzéseiket. Hasonlónak gondolom ahhoz, mint mikor valakinek már előrehaladott terhességben, sőt, akár szüléskor meghal a babája, de nem a gyászolás mellett dönt, hanem bezárja előtte a szívét, nem nézi meg, úgy tesz, mintha nem is lett volna.
Aki a kórházban hagyja a beteg, de élő gyerekét, ugyanezt érezheti: nem látogatom, nem viszem haza, innentől nem az én gondom, nem az én gyerekem.
Persze ennek az elfojtásnak meglesz a böjtje, hisz borzalmas bűntudatot érezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!