Ha a gyerek olyan rendellenességgel születik, ami a terhesség alatt nem volt kimutatható, akkor a szülők dönthetnek úgy, hogy inkább nem szeretnék megtartani?

Figyelt kérdés
2023. febr. 12. 01:26
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
91%
9, gyere el a zegi eü gyerekotthonba. Lehet, hogy szakemberek, mert van eü képesítésük, de a hely olyan, amit senkinek nem kívánok. Legalja.
2023. febr. 12. 08:07
 12/37 anonim ***** válasza:
85%
9-es, ezt senkinek sincs joga megítélni. Egy ilyen esetben kétféle döntés van: nehéz és még nehezebb.
2023. febr. 12. 08:18
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik ismerős nem hagyta korházba, de mikor kiderült hogy semmi nem működik a szegény gyereken, nem látott, nem hallott, szellemi s~rült volt már a kapcsolatuk is kezdett rámenni. Ők kerestek egy otthont és jártak vagy járnak(nem tudom él e még a gyerek) látogatni hozzá.
2023. febr. 12. 08:20
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy nem tudnak bekerülni ilyen otthonba, hogy látogathatják a szülők?"

Dehogynem. Vannak, akik egy darabig maguk gondozzák. Meg vannak betegségek, amik később jelentkeznek (pl. Rett-szindróma), és utána kerül otthonba (persze akkor már nem fognak lemondani róla, hisz addigra a család rész).

2023. febr. 12. 09:30
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

"akkor a szülők dönthetnek úgy, hogy inkább nem szeretnék megtartani?"

Nem csak akkor. Bármikor...

2023. febr. 12. 21:23
 16/37 anonim ***** válasza:
18%
Annyira szörnyű, hogy ilyen van. Tök mindegy mennyire beteg az a gyerek, az enyém. Belőlünk van, bennem volt x hónapig. Amikor szülés után elvették tőlem a kislányunkat az első nap, mivel nagyon sok vért vesztettem és a wcre nem tudtam elmenni, én majdnem beleőrültem. Reggel hatkor toporogtam a gyerekosztály előtt, hogy adják vissza a gyerekemet. Elképzelni nem tudom, hogyan tudja egy anya csak úgy, otthagyni. Nekem akkor sem ment volna, ha vak, süket vagy bármi.
2023. febr. 13. 15:39
 17/37 anonim ***** válasza:
77%

"Elképzelni nem tudom, hogyan tudja egy anya csak úgy, otthagyni"

Úgy, hogy reálisan felméri, ő képtelen fogyatékos gyermeket nevelni. Nyilvánvalóan nem süket vagy vak gyerek az, akit ott hagynak, hanem súlyos oxigén hiany miatt szobanövény szibten létező, állandó ápolási igénylő, vagy pl Down szindromas

2023. febr. 13. 15:44
 18/37 anonim ***** válasza:
74%

"Nyilvánvalóan nem süket vagy vak gyerek az, akit ott hagynak"

Mindenféle esetek vannak...

2023. febr. 13. 16:03
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy önvédelmi mechanizmus, menekülnek a helyzetből, hogy ne kelljen kötődni a babához, mert nem olyan lett, mint remélték. Blokkolják az érzéseiket. Hasonlónak gondolom ahhoz, mint mikor valakinek már előrehaladott terhességben, sőt, akár szüléskor meghal a babája, de nem a gyászolás mellett dönt, hanem bezárja előtte a szívét, nem nézi meg, úgy tesz, mintha nem is lett volna.

Aki a kórházban hagyja a beteg, de élő gyerekét, ugyanezt érezheti: nem látogatom, nem viszem haza, innentől nem az én gondom, nem az én gyerekem.

Persze ennek az elfojtásnak meglesz a böjtje, hisz borzalmas bűntudatot érezhet.

2023. febr. 13. 16:12
 20/37 anonim ***** válasza:
73%
Én sem tartanék meg egy "szobanővényt". Úgy gondolom, hogy a szülőknek is joga van ahhoz, hogy teljes életet éljenek, egy 0-24-ben gondozást igénylő gyermek mellett, aki sose nő fel, ezt elveszítik.
2023. febr. 14. 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!