Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Fogadnál örökbe 2 év alatti...

Fogadnál örökbe 2 év alatti roma gyereket?

Figyelt kérdés
2022. nov. 16. 16:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
53%

30: igen, vannak ilyen sikertörténetek, ezt senki nem tagadja.

De azért elég kis arányban...

Ilyen is van..

[link]

Pedig cigánytelepen nőtt fel, és mégis rákkutató lett belőle.

2022. nov. 17. 13:52
 32/38 anonim ***** válasza:
63%
Igen, de semmiképp sem itthon Magyarországon nevelném fel.
2022. nov. 17. 15:32
 33/38 anonim ***** válasza:
91%

Nem, a gének miatt.

Ha normálisan is nevelem, a környezete és más emberek is hatással vannak rá, ezért rizikós.

2022. nov. 17. 21:40
 34/38 anonim ***** válasza:
80%
Igen, már meg is tettem.
2022. nov. 18. 11:02
 35/38 anonim ***** válasza:
85%

Ismerek egy nem túl fiatal házaspárt. A férj vállalati igazgató, a feleség egészségügyiben tanít. Két cigány testvért fogadtak örökbe. Semmi bajuk egymással.

Az viszont tény, hogy a genetika sokat számít. A fenti esetben is megjelentek problémák a jellegzetes "temperamentumot" illetően, de orvosolva lettek.

2022. nov. 20. 08:18
 36/38 anonim válasza:
0%
a romanal elbukott a kerdesed
2022. nov. 23. 10:24
 37/38 anonim ***** válasza:
10%
A genetika többet számít, mint a származás, sőt, sokszor a nevelésnél is többet, a genetika meg egy lottó. Én ismertem sajnos olyan esetet, ahol örökbefogadtak egy lányt, sokáig minden jó volt, majd mindenféle mentális betegségei lettek, borderlinetól kezdve egy csomó más. Nagyon próbálják felnőttként is fogni, de úgy él, mint egy hajléktalan, napokra, hetekre is eltűnik, kicsapongó az életmódja, pedig amúgy tehetős család, külön lakást is vettek neki, de nem takarítja, lepusztította az egészet, de úgy látom kölcsönös a szeretet, viszont a mostanra felnőtt nő egyszerűen elmebeteg lett, nem beszámítható, gondnokság alá való helyezése megkezdődött. Egy nap végül terhesen hazaállított, született egy lánya, jelenleg tinédzser - természetesen a szülők nevelték már öregen, nem az elmebeteg nő - kitűnő tanuló volt, de most nála is kb. ugyanabban az életkorban elkezdtek megjelenni tünetek...még nem tudni, hogy csak kamaszkor miatt lett nehezen kezelhető, vagy örökölt valamit a mentális beteg anyja-ismeretlen apja oldaláról, de vizsgálatokat már indítványoztak a szülők. Sajnos látszólag egészséges embereknek (magyarul különösebb mentális betegség nélküli) is születhet genetikailag rossz gyerekük, örökbefogadásnál meg semmit nem tudni. Én azért nem fogadnék örökbe semmilyen gyereket, mert nem akarok úgy járni, mint az említett példában. Meg egy idősebb gyereknél már ott vannak a traumák, amiket kezelni is tudni kellene, én erre ne lennék alkalmas.
2022. nov. 23. 23:32
 38/38 anonim ***** válasza:
89%

37: fehér emberként is borderlineos vagyok. A mentális betegségek nem rasszokhoz kötöttek (és azért a broderlinesok sem elmebeteg életképtelenek...). Simán lehet, hogy ott olyan ment a családban vagy az ismerettségi körben, amit neked nem vallanak be és mentálisan tönkretette a gyereket. Ilyen akkor is bármikor előfordulhat, ha a gyermeked vérszerinti.

Amúgy meg igen, ha örökbefogadásra adnám a fejemet, akkor nem lenne probléma az, hogy a kisgyermek roma. Nem igazán látok ellene érveket, egy kisgyerekről beszélünk, akivel lehet érvelni és lehet tanítani.

2022. nov. 24. 12:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!