Dél-Koreából lehetséges az örökbefoagdás?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy koreai kisbabát (mindegy, hogy kisfiú vagy kislány) örökbefogadni és szeretni, esélyt adni neki a normális életre. Lehetséges? Mi kell hozzá? Gondolom sok-sok pénz, de az egyébként is kell egy gyerekhez. Még csak 18 vagyok, tudom, hogy 24 éves kortól lehet, de már most elkezdek utánajárni ennek. Szülni nem szeretnék soha.

2022. szept. 11. 09:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem te kevered Dél Kóreát Kínával.
2022. szept. 11. 11:16
 12/35 anonim ***** válasza:
94%

Iskolai túlhajszolás vs. éhezés, nélkülözés. Szerinted melyik gyereket kellene kiemelni?

Szerintem ha igaz is, amit írsz, ez nem csak a rendszer hibája, a szülő megtehetné, hogy nem helyez ekkora nyomást a gyerekére.

Te ezt most olvastad valahol, és úgy érezted, te leszel a hős, aki márpedig megment egy gyereket abból a szuicid hajlamú országból.

Az megvan egyébként, hogy Magyarország tényleg előkelő helyen van az öngyilkosságok számában?

2022. szept. 11. 11:22
 13/35 anonim ***** válasza:
82%
Nem, nem lehet. De biztos megölnék itt, ja. Nagyon gyakoriak itt a faji alapon történő gyilkosságok. 444-en olvastad? Hadd találjam ki, saját tapasztalat, mi? Tudod mi nagyobb itt az idegengyűlöletnél? A magyaroknak az a tévképzete, hogy ők rosszabbak a többi európai nemzetnél. De ha ennyire rossz itt a helyzet, miért nem akarsz kimenteni ebből a pokolból egy magyar gyermeket? Annyira bűnös, reménytelen nemzet vagyunk, hogy az ivadékaink senyvedjenek nyugodtan nevelőotthonokban?
2022. szept. 11. 11:40
 14/35 anonim ***** válasza:
83%

Már megbocsáss, tanultam oktatáspolitikát elég sokáig. Dél-Korea ezerszer jobb ilyen szempontból, mint Mo. Igen, ott máshogy állnak a tanuláshoz. Mivel az egy kollektivista ország, szemben velünk, akik individualisták vagyunk. Teljesen más kultúra. Ezért is nem szokták támogatni nagyon a külföldi örökbefogadást a szakértők, mert kiszakítod a saját kultúrájából a gyereket, és rákényszeríted a tiédet. Amit itt leírtál, az a gyarmatosító fehér ember egoista hozzáállása, aki minden más kultúránál feljebbvalónak képzeli a sajátját, és olyan beszűkült, hogy még komolyan el is hiszi, hogy ezzel jót tesz.

Amúgy ha nem itthonról akarsz örökbefogadni, akkor nem tudom miért magyar oldalon kérdezel. Az itthoni szabályozásról tudok írni: Nincs lehetőséged. Itthon nincs külföldről örökbe fogadás, sok-sok pénzért sem. Jogilag nem lehetséges. És ha ilyet kiejtesz a szádon, hogy "esélyt adni", akkor buktad is az egészet, semmilyen gyereket nem kapsz, magyart sem. Az első alapvetés amit elmondanak, hogy ne egy karitatív jócselekedtként fogd fel az örökbefogadást, mert nem az. Nem a gyerek kap esélyt egy jobb életre, hanem te egy gyerekre. Nem a gyerek tartozik hálával neked, hanem te örülj, ha alkalmasnak találnak. Itthon ma sokkal többen akarnak örökbe fogadni, mint amennyi örökbe fogadható gyerek van, külföld meg ugye nem játszik. Olvasgasd az örökbe.hu oldalt, ott mindent leírnak.

2022. szept. 11. 11:43
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Gyerek vagy még, nagyon gyerekes elképzelésekkel.

Újszülöttet örökbefogadni nem "megmentés", hiszen mindenki újszülöttre pályázik, esetleg 2-3 évesre. Ha te valóban megmenteni akarnál egy gyereket, akkor itthon is van bőven olyan 4-6-stb gyerek, aki valóban nem kell senkinek. Őket kell megmenteni, hogy ne külföldre adják őket örökbe, ahol teljesen idegen környezetbe, kultúrába, nyelvi közegbe kerülnek.

Vagy a koreai cuki? Ennyi erővel a roma kisgyerek is cuki, aki valóban hátrányos helyzetből kerülne családba.

2022. szept. 11. 11:55
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Akik azért akarnak örökve fogadni, hogy "egy jobb életet biztosíthassanak egy kisgyereknek", azt karitatív örökbefogadásnak hívják, és itthon szűrik és nem engedélyezik. Nem engednek olyannak gyereket örökbe fogadni, aki mentőangyalosat akar játszani, mert súlyos következményei vannak, az ilyen ember altalában illúziókban él, magas elvárásai vannak a gyerek felé, hálát vár, és a többség vissza is viszi a gyereket sajnos. Tehát ilyen indokkal itthon se fogadhatsz örökbe. Amúgy mélyszegénységből kimenekített cigány gyerek miért nem jó? Miért kell mindenáron a bolygó túlfeléről a gyerek?
2022. szept. 11. 11:57
 17/35 anonim ***** válasza:
95%

Ja, meg ugye itthon szabályozás még, hogy házasnak is kell lenni. Egyedülállóként nem lehet örökbe fogadni. Ez más országokban is van ahol így van, de sok helyen nem.

De arra készülj, hogy olyan országokban, akik nálunk fejlettebbek, sokkal alaposabban szűrik ki lehet örökbefogadó szülő (mivel még kevesebb gyerek van, a nemzetközi pedig mindenhol kőkemény procedúra). Csóró magyar egyedülálló bevándorlóként, hát nem túl jók a kilátások. Biztos nem mindenhol lehetetlen, de nagyon kemény feltételek vannak, és nem mindegyik kiváltható pénzzel. A pszichológiai teszt pl a kérdésed alapján egy perc alatt bukta.

2022. szept. 11. 12:00
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Pont Dél-Korea, nem is Dél-Szudán, ahol ivóvíz sincs, de véletlenül sem vagy k-pop meg mit tudom én milyen fan, aha.

Azért szerencsére ezek a dolgok jóval nehezebbek és bonyolultabb procedúra, mint hogy minden 18 éves gyereket fogadhasson örökbe külföldről.

2022. szept. 11. 12:54
 19/35 A kérdező kommentje:
A magyar igenis rasszistább nép a többi európainál, kár is tagadni. De hát mit is várunk attól a néptől, akineknáci beszédet mond a vezetője és még tapsolnak is hozzá... Egy újszülött koreainak (vagy akármilyen gyereknek) pedig NINCS saját kultúrája, az lesz az anyanyelve, hazája, otthona, amilyen nemzetiségű szülő felneveli.
2022. szept. 11. 13:34
 20/35 A kérdező kommentje:
Persze egyébként nem szakítanám el teljesen Koreától, járatnám olyan helyekre, ahol sok koreai van, megtanulhatha koreaiul, pálcával enni, szokásokat, stb... Arra is gondoltam, hogy kettő koreai babát is örökbefogadnék (nem feltétlen egyszerre), így nem érezné magát "kellemetlenül".
2022. szept. 11. 13:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!