Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Amikor egy szülő nő beteszi a...

Amikor egy szülő nő beteszi a csecsemőjét a kórházak előterében található inkubátorba, az bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Nem akarok ilyet csinálni, nem vagyok érintett, csak már 17 éve, mikor Győrben láttam, akkor is olyan borzongató volt.
2022. júl. 31. 19:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
96%
Tudod mi a borzongató? A megölt csecsemő. nem az esély hogy anélkül lemondhasson róla az anya hogy büntessék meg üldözzék.
2022. júl. 31. 19:36
 12/26 anonim ***** válasza:
10%

Én úgy hallottam még 30(?) éve, amikor az első ilyen inkubátort üzembe helyezték, hogy ez alapvetően bűncselekmény. De akkoriban volt róla szó ugye a médiában, mindenhol azt nyomták, hogy nincs bekamerázva, senki nem fog a gyerek eredete után nyomozni, és hát inkább ott helyezze el a kétségbeesett anya, mint egy szemeteskukában.

Viszont ezt tényleg csak hallottam, nem vagyok jogász, nem is olvastam utána, mert nem érint engem, szóval hallgass inkább a többségi válaszolókra.

2022. júl. 31. 19:58
 13/26 anonim ***** válasza:
7%
De ha csak nem titokban terhes és szüli meg, ezt nem is lehet kivitelezni. Hisz keresik a babát majd a védőnőtől, orvosoktól kezdve a kíváncsi szomszédon át mindenki. Ezt csak a legnagyobb titokban, elvonultan, egyedül szülve lehet kivitelezni, nem? Az meg azért elég ritka.
2022. júl. 31. 20:11
 14/26 anonim ***** válasza:
95%
Nem, pont ezért van ott. Ha bűncselekmény lenne, nem lenne ott.
2022. júl. 31. 20:47
 15/26 anonim ***** válasza:
14%

Ilyenkor nekem is ez fordul meg a fejemben hogy kórházban született jobb esetben de minimum terhesgondozásra járt az anyuka.

Valaki keresni fogja..orvos vagy védőnő. Ilyenkor ők elintézik azzal hogy oké anyuka elhiszem hogy inkubátorba rakta és nem gyerekkereskedőknek adta el..vagy hogy működik tényleg kíváncsi vagyok rá

2022. júl. 31. 21:26
 16/26 anonim ***** válasza:
69%

Nem, pont azert talaltak ki, erre van. Szerinted megis, hogy engednek, ha buncselekmeny lenne ? Pisztolyt sem arulnak a Tescoban 🤦🏻‍♀️

Ha viszont a korhaz lepcsojen hagyod, az mar buncselekmeny.

2022. júl. 31. 21:28
 17/26 anonim ***** válasza:
93%
12-es, rosszul hallottad, vagy rosszul emlekszel. Sosem volt buncselekmeny.
2022. júl. 31. 21:29
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
#15 akik inkubátorba teszik azok jó eséllyel nem jártak terhesgondozásra, és nem is kórházban szültek.
2022. júl. 31. 21:30
 19/26 anonim ***** válasza:
86%

"Hisz keresik a babát majd a védőnőtől, orvosoktól kezdve a kíváncsi szomszédon át mindenki."

Az orvos semmilyen gyereket nem fog keresni. Védőnőhöz járni nem kötelező, az ilyenek nem mennek terhesgondozásra. A szomszédnak meg nincs hozzá köze.

2022. júl. 31. 21:32
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Én is kb úgy tudom, mint a 12-es, csak nem akartam egyrészt hosszasan ragozni a kérdésben, másrészt befolyásolni senkit a válaszadásban, hogy ez ilyen jogi fából vaskarika. Hogy elméletileg egy igenis bűncselekmény (nem elítélésből írom, nem kívánom a vérét annak, aki ott hagyja, miért is tenném), a valóságban viszont nem fognak ezért senkit megbüntetni, fent említettek miatt. Hogy mégse az út szélén hagyta, nem ölte meg stb. És igen, a személyazonosságot is nem is nagyon lehet kideríteni és nem is készül senki se nyomozni az anya után.
2022. júl. 31. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!