Amikor egy szülő nő beteszi a csecsemőjét a kórházak előterében található inkubátorba, az bűncselekmény?
Én úgy hallottam még 30(?) éve, amikor az első ilyen inkubátort üzembe helyezték, hogy ez alapvetően bűncselekmény. De akkoriban volt róla szó ugye a médiában, mindenhol azt nyomták, hogy nincs bekamerázva, senki nem fog a gyerek eredete után nyomozni, és hát inkább ott helyezze el a kétségbeesett anya, mint egy szemeteskukában.
Viszont ezt tényleg csak hallottam, nem vagyok jogász, nem is olvastam utána, mert nem érint engem, szóval hallgass inkább a többségi válaszolókra.
Ilyenkor nekem is ez fordul meg a fejemben hogy kórházban született jobb esetben de minimum terhesgondozásra járt az anyuka.
Valaki keresni fogja..orvos vagy védőnő. Ilyenkor ők elintézik azzal hogy oké anyuka elhiszem hogy inkubátorba rakta és nem gyerekkereskedőknek adta el..vagy hogy működik tényleg kíváncsi vagyok rá
Nem, pont azert talaltak ki, erre van. Szerinted megis, hogy engednek, ha buncselekmeny lenne ? Pisztolyt sem arulnak a Tescoban 🤦🏻♀️
Ha viszont a korhaz lepcsojen hagyod, az mar buncselekmeny.
"Hisz keresik a babát majd a védőnőtől, orvosoktól kezdve a kíváncsi szomszédon át mindenki."
Az orvos semmilyen gyereket nem fog keresni. Védőnőhöz járni nem kötelező, az ilyenek nem mennek terhesgondozásra. A szomszédnak meg nincs hozzá köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!