Amikor egy szülő nő beteszi a csecsemőjét a kórházak előterében található inkubátorba, az bűncselekmény?
Figyelt kérdés
Nem akarok ilyet csinálni, nem vagyok érintett, csak már 17 éve, mikor Győrben láttam, akkor is olyan borzongató volt.2022. júl. 31. 19:03
2/26 anonim válasza:
Nem az. Ilyen esetekben nem is keresik a szülőt.
3/26 anonim válasza:
Nem bűncselekmény. Kukában vagy valami közwcben hagyni a bűncselekmény.
4/26 anonim válasza:
Nos, bonyolult helyzet, mert alapesetben igen, a csecsemőt ott hagyni valahol bűncselekmény. Az inkubatorba helyezve viszont a jog azt feltételezi, a nő lemond szülői felügyeleti jogáról és ezzel a csecsemő örökbe fogadhatova válik, tehát nem büntethető.
5/26 anonim válasza:
Nem bűncselekmény. Egy lehetőség arra,hogyha nem tudod/akarod megtartani névtelenül biztonságba helyezhesd.
6/26 anonim válasza:
Nyilván nem lenne a kórházakban inkubátor direkt arra a célra, ha bűncselekmény lenne...
7/26 anonim válasza:
Azt egy hős tett. Ad egy esélyt a jobb életre a gyereknek. Ki tudja miért nem tudja felnevelni. Nagyon nehéz döntés ez egy anya számára.40f
8/26 anonim válasza:
Nem, az inkubátor ezért van ott. Van rajta magyarázat, hogy kell használni, és van egy csengő is, amit meg kell nyomni utána, hogy bevigyék a gyermeket.
Én sem vagyok érintett, de a táblát láttam a helyi nőgyógyászat ajtajában.
9/26 anonim válasza:
Nem, az inkubátornak pont az a lényege, hogy bárki büntetlenül ott hagyhatja a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!