Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál ahhoz, ha a...

Mit szólnál ahhoz, ha a gyereked a rongálás bűncselekményét követné el?

Figyelt kérdés

Elvitték a rendőrök és kihallgatás után elengedték. A gyereked 18 éven aluli. Mit mondasz neki, miután hazajött? Minek csinálta?

Például betörte az ablak üveget egy házon vagy kövekkel megdobált egy autót.

Mennyire változtatná meg a viszonyotokat?

2021. jún. 22. 19:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%
Nem bántanám, mert nem változna meg tőle. Csak elbeszélgetnék vele a jövőjéről. A bizalmamat valameddig biztosan elvesztené.
2021. jún. 22. 19:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Megtéríttetném vele, nem én fizetném ki. És biztos megbüntetném emellett. Tök mindegy miért csinálta, a szándékos károkozás elfogadhatatlan. Ne tanulja meg hogy büntetlenül, következmények nélkül árthat másoknak, főleg nem tudatos, szándékos módon.
2021. jún. 22. 19:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szituációtól függ. Ha csak rosszakarat lenne benne, akkor azt tudnám írni, mint az előttem szólók. De ez nem biztos hogy így van. Emlékszem, hogy mi anno betörtük egy autó ablakát, mert nyári kánikula volt és egy kutya nagyon nyüszített benne. Minden ablaka csukva volt. Utána jött a tulaj, kihívta a rendőröket, és végül az lett, hogy nekünk kellett megfizetnünk a kárt. Volt egy kis protekciója a rendőrségen, lévén hogy az apja volt a rendőrfőnök. Otthon nem kaptunk semmit, mert nem rossz akarattal csináltuk. Ilyet én se büntetnék.
2021. jún. 22. 19:27
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Ha kutya mentése miatt tette volna, azt írja a kérdező. Úgyhogy itt borítékolható a sima rosszindulat.
2021. jún. 22. 19:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Minél több ilyen kérdést olvasok, annál biztosabb kezdek lenni abban, hogy sok esetben ugyanaz a kérdező tesz fel különböző szituációs kérdéseket...
2021. jún. 22. 20:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Megbüntetnének én is
2021. jún. 22. 20:07
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezö mit tennél?
2021. jún. 22. 23:09
 8/12 anonim ***** válasza:
76%

Menne diákmunkára, és bizony visszaadná a kár összegét (amit ugye nekem kell helyette kiperkálnom, ha neki - még - nincs miből).

Ennyi elég lenne, nem büntetném meg jobban, de addig dolgozik, míg össze nem szedi a kártérítést, ami egy ablaknál sem két fillér.

2021. jún. 23. 11:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Megbeszélném vele, hogy miért csinálta. Meg óva inteném, hogy vigyázzon a törvénnyel jobban.
2021. júl. 3. 07:55
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Kifizettetném vele. Jól meg is verném.
2022. ápr. 6. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!