Van nevelőszülőkkel kapcsolatban tapasztalat?
Átmeneti nevelésbe vétel amiről beszélsz. Ne csináld. Nagyon nehéz lesz visszataszító, mert bizonyítanod kell, hogy megszunt az ok, ami miatt atadtad és nem fordul elő többé.
Család nincs?
Én nevelőszülő vagyok. Bántani biztos nem fogják, ilyen pici babát teljesen meg lehet szeretni.
Viszont, csak anyagi nehézség miatt a gyám hivatal sem venné el, ha te jelzed ezt, akkor utána minimum 6 hónapig nevelőszülőnél lenne a baba mert 5l6 hónap a felülvizsgálat, és ahogy írták fent, nehéz lenne vissza kapni mert akkor már mindent ellenőrizni fognak, lakhatás feltétele, anyagi helyzet, család stb.
De tudsz menni a babáddal együtt anyaotthonba, különféle hálózatok biztosítanak lakhatast anyáknak babával, és segítenek talpra állni. A gyám hivatalt kérdezd meg melyik hálózat van a közeledben és őket keresd fel. Vagy írj privátban hátha tudok segíteni ha egy megyébe élünk
Szerintem is inkább családtag, rokon, barát segítségét kérd.
Ha egyszer kiemelik a gyereket a családból, nagyon nehéz lesz visszakapni. Ez még véletlenül sem úgy működik, hogy odaadod pár hétre/ hónapra valakinek, aztán egyet csettintesz és vissza kapod. Amíg nem lesz teljesen stabil anyagi helyzeted, biztos otthon, fix havi jövedelem, addig esélyed sincs visszakapni. Add be bölcsibe , védőnői javaslatra, 6 hónapos kortól fogadják a babát és akkor el tudsz menni dolgozni, amíg a baba bölcsiben van. Vagy vigyázzon rá családtag, amíg dolgozol.
Nekem is mindjárt ez az undormány jutott eszembe.. Az apa beleegyezése nélkül nem adhatod örökbe. Add oda az apának, ezerszer jobb dolga lesz nála mint nálad valaha is..
Akinek a f@sz fontosabb a gyerekénél.. Remélem soha többet nem adatik meg neki, hogy szaporodjon.
Én lelkibeteg vagyok már ettől a sztoritól komolyan.
Az apa magyon komolyan fel léphet ez ügyben,az ő bele egyezése nélkül nem adhatod senkinek a gyereket,de vissza se kapnád az biztos.
Te alkalmatlan vagy anyának,embernek,a szívem szakad meg a babáert 😔😔😔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!