Ez akadály az örökbefogadásnál?
Olvastam egy ilyen leírást:
"Az örökbefogadás során a szülőknek részt kell venniük egy orvosi és egy pszichológiai alkalmassági vizsgálaton is. Az orvosi vizsgálat során a háziorvos azt vizsgálja, hogy az örökbefogadó szülő nem szenved-e olyan testi vagy mentális betegségben, fogyatékosságban, ami a gyermek fejlődésére káros hatással lenne. Fontos kiemelnünk, hogy az örökbefogadás kizáró oka a pszichotikus zavar és az alkohol- vagy drogfüggőség is!"
Nekem mentális zavaraim vannak: depresszió és pánikbetegség, enyhe bipoláris zavar. Ezekre kapok gyógyszereket, és teljesen stabil az állapotom.
Sikerülni fog?
Elutasítanak. Kolléganőmet csak azért utasították el,mert nem volt jó kapcsolata az anyjával..szerinted?
Őszintén,én sem adnék pszichiátriai betegnek jó szívvel gyereket. ( bipolarisnak pláne,és az sose múlik el csak kezelhető).
5
Semmi oka nincs,hogy hazudjon,nagyon vágynak gyerekre de a férje vaktölténnyel lő. Elutasították.
3!
Nyilván az a nem jó kapcsolat kicsit bonyolultabb. A kolléganőd valószínűleg nem avatott ám be mindenbe. Egy pszichológiai vizsgálat kiderít olyat is, amit nem feltétlenül meselne el az ember a kollégájának. Esélyes, hogy a szakember úgy látta, a kő.legd követné az anyja álltal mutatott mintát és ezért nem javasolta az örökbefogadást
De, létezik olyan, hogy ilyenekért utasít el a pszichológus mint amit a #3 írt. Ebben az esetben fel kell lebbezni, és kaptok új pszichológust.
Nemrég volt példa egy ilyen esetre a környezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!