IR gyanú miatt vérvételre mentem, ezek lett az eredményeim. Szerintem rosszak. Nagyobb ilyenkor az akadály, esetleg vetélési esély?
Még nem vagyok várandós, de szeretnék az lenni. Ezekkel az értékekkel gond lehet teherbe esni?
Glükóz:
0. 5,2
60. 8,0
120. 8,8
Inzulin:
0. 42,1
60. 208,3
120. 300,0
Homa IR 9,9
Szia!
Nem vagyok orvos, de azt tudom hogy ez nem jó eredmény. A glukoznak es az inzulinnak is csökkenie kellene a 120 perces vérvétel eredményénél.
Azt nem tudom megmondani hogy mennyire rossz az eredmény, de szerintem a 200-300-as inzulin nagyon nem jó.
Mindenképp konzultálj endokrinológussal, és aztán a nőgyógyászoddal is.
Egyébként az inzulinrezisztencia szerintem fennáll, de nem akarnálak diagnosztizálni.
Hogy ez mennyire befolyásolja a teherbeesést azt nem tudom, minden esetre nem hiszem hogy segít sajnos.
Viszont biztosan fognak tudni segíteni, ne keseredj el, de mindenképp járj utána már magad miatt is.
Első vagyok!
Hú, azt nem tudom hogy “szabad-e”, értem mire gondolsz. Az tuti hogy egy terhesség során sosem jó ha az anyának gondja van a cukorfeldolgozással. De biztosan van erre megfelelő kezelés. Szerintem baba előtt beállítják neked a megfelelő diétát/gyógyszert/mozgást és ha azt tartod akkor jöhet a baba, és terhesség alatt sem lesz gond.
De úgy tudom, hogy ilyen esetekben babavárás alatt talán több terheléses vizsgálaton kell résztvenni mint az átlag 1.
Szerintem ne aggódj, pici segitséggel, odafigyeléssel helyrebillentik majd neked és jöhet a baba.
Ezek elég durva eredmények. Egy terhességhez az inzulinnak 5-10 alatt kell lennie, de a cukorértékek is eléggé el vannak szállva.
Addig is amíg nem jutsz dokihoz, mehet a mozgás és a szénhidrátok elhagyása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!