Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Nem lenne jobb az örökbefogadh...

Nem lenne jobb az örökbefogadható gyermekek számára, ha nem húzná az időt a rendszer, és nem szelektálnának bizonyos szempontok szerint?

Figyelt kérdés

Nem tartom kizártnak, hogy már valamilyen formában szóba került, szóval ha unalmas, akkor bocs.

Az alkalmasságot értem, ha emberileg, mentálisan stb teljeseíteni kell.

De valaki esélyt se kap, hogy egyáltalán ide eljusson, mert meleg/egyedülálló/x életkort betöltötte,stb...

Eredmény: Csomó gyerek bent ragad a rendszerben.

A legtöbb örökbefogadni vágyó (akiket a rendszer "alkalmasnak" talál, leginkább kisbabát szeretne.)

De az időt meg elhúzzák, ezalatt a szülő nélküli gyerekeknek meg telik az idő, és fogy az esély.

Eredmény: Mindenki sz0pik gyakorlatilag, az állami gondozottak fölött meg elszáll az élet.

Ilyenkor ezekre a gyerekekre nem gondol senki?

Csak mert az apa férfi, az anya nő, és a melegek meg az egyedülállók nehogymár, de közben rengeteg élet csúszik el/marad függőben...

2021. dec. 12. 17:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Akik nem mondanak le a gyerekükről, ott mondjuk érdekes lehet, hogy a későbbiekben van-e esély, hogy nevelhesse/tervezi nevelni, vagy csak úgy szimplán nem mond le róla, mert csak...."

Nem... Ők általában maguk is elhiszik, hogy majd vissza fogják kapni a gyereküket, ezért nem mondanak le róluk. Na meg az a réteg szégyennek tartaná, hogy aláírna egy papírt, hogy lemond a gyerekéről. Így fent tudja tartani a látszatot a gyerekei és a rokonok, szomszédok előtt hogy ő igenis tesz a gyerekéért pedig nem...

Gyerekotthonban dolgozom, sajnos túl sok ilyet látok...

2021. dec. 12. 19:33
 12/19 anonim ***** válasza:
59%

Ebben az országban, és rendszerben szarnak a gyerekekre.

Nevelő szülőként nevelte ismerős 2 éves korától a gyereket 12 éves koráig, örökbe akarták fogadni de sajnos idősebbek voltak így nem engedték, a gyerekek (tesók) szerették őket, de az kit érdekel. Jött állambácsi és vitték őket külföldre, a gyerekek is és a "szülők" is teljesen kivoltak.

2021. dec. 12. 19:35
 13/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagyok egy kényszerítős fajta, de azt, aki beadja a gyerekét intézetbe, de nem mond le róla, és terhes lesz egy másikkal, nem engedném megtartani. Hány ilyet ismerek, ahol a nagyok intézetben rohadnak, várják hogy anyuka összeszedje magát és kivigye őket, közben kinn meg anyuka neveli az utánuk születetteket, akikről az intézetis testvéreik nem is tudnak...
2021. dec. 12. 20:01
 14/19 A kérdező kommentje:

Sajnos én is tudok ilyenről.

A nő a 9.gyerekét várja, a 8. van csak vele, a többi 7 szétszórva nevelőszülőknél....

2021. dec. 12. 20:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát az örökbe fogadóknak nagyobb igényük van, mint a természetes módon gyereket vállalóknak."

Senki sem akarja, hogy tartós és súlyos beteg legyen a gyermeke. Aki nem örökbe fogad, annak sincsenek más igényei max. egyes dolgokra nincs ráhatása, ha lehetne akkor ő is válogatna. Genetikai UH-ra és egyéb szűrésre sem viccből mennek az emberek, hanem hogy súlyos betegség esetén időben meg lehessen szakítani a terhességet.

Igen, sokan szeretnének minél fiatalabb gyermeket örökbe fogadni mert rengeteget számít a szülő-gyermek kötődés kialakulásának és a nevelés tekintetében is.

A betegséget mint esetleges kizáró tényezőt nem értem miért kell magyarázni. Aki tudatosan egy beteg gyereket vállal, az például egy szívbeteg gyereknél azt vállalja hogy fokozott kockázata van annak hogy elveszíti, egy szellemileg visszamaradottnál azt hogy végignézi hogy szenved, és nehezebben érvényesül az életben mint mások és még sorolhatnám. Más betegségek olyan anyagi teherrel járhatnak, amit már nem tud vállalni a család. Te gondolom ezt mind bevállalnád, akkor is ha választhatnál. Szuper, vannak mások is így. De az örökbefogadás nem a hősködésről szól, meg nem egy jótékonysági verseny, hanem egy felelős döntés. Jellemzően nem a cukorbeteg gyerekeket szokták kizárni, de ha valaki úgy érzi bármi miatt nem vállalna egy cukorbeteg gyereket akkor inkább ne tegye. Mert az a lényeg hogy a gyerek olyan családba kerüljön, ahol tényleg szeretik és odaadással nevelik, és meg is tudják neki adni amire szüksége van, nem csak elvből vagy jobb híján befogadták.

Amelyik párnak születhet gyereke még így is jóval nagyobb kontrollja van az események felett. Az öröklődés végett már lehet valami konkrétabb elképzelésük mire számítsanak egyes tulajdonságokat illetően, (az meg gondolom evidens hogy egy fehér párnak fehér gyereke fog születni) a terhesség alatt anyuka meg tudja tenni, hogy nem pálinkával, cigivel meg kábítószerekkel nyitja a napot mint sajnos sok örökbefogadásra váró gyermek anyukája tette, valamint születése pillanatától velük van ami nagyon sokat számít a gyerkőc szempontjából is akkor is ha életünk pár évéből nem sok mindenre emlékszünk.

2021. dec. 12. 20:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon jelenleg kétszer annyi gyereket akarnak örökbe fogadni, mint amennyi örökbe adható van. Csak épp válogatnak, amit én nem tudok elítélni, hiszen nekem sem jutna eszembe egy 14 éves cigány fiút a házunkba hozni.
2021. dec. 12. 21:05
 17/19 anonim ***** válasza:
59%

13as

Én azokat elkötném akinek 2 gyermeke intézetben van, 1x történhet olyan, hogy megbotlik valaki, de hamár 2x kapná a papírt, hogy taka, mert ivartalanítási akció van.

2021. dec. 13. 00:22
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

Nem mai már a kérdés…de amennyire tudom, egyebek mellett (hetero házaspárok preferálása) a kormány célja az is, hogy gyorsítsa az örökbefogadások folyamatát, pl korszerűbb informatikai rendszerrel. Személy szerint elvileg nem

ellenzem a melegek és egyedülállók örökbefogadását, de szerintem az esetek nagy részében a gyereknek az a legjobb ha egy férfi és egy nő fogadja örökbe (természetesen amennyiben alkalmasak az örökbefogadásra, de ez igaz az egyedülállókra és a meleg párokra is). Ahogy írják, a “rendszerben” levi gyermekek nagy része nem örökbefogadható, és az amúgy örökbefogadható gyerekek nagy része nem kell senkinek sem, vagy mert túlkoros, vagy fogyatékos vagy mindkettő plusz tetejében adott esetben még roma is. Nem értem, miért kell hősként ünnepelni valakit, mert örökbe fogad egy 2 éves, asztmás, roma gyereket. Vele teljes életet lehet élni (nekem is egyik ver szerinti gyerekem kruppos és epilepsziás és még lyukas szívvel is született, de senki meg nem mondaná róla), de az igazi kunszt egy ágyhoz kötött 12 éves fogyatékos gyerek örökbefogadása lenne…de nincs értük tolongás meg a Down szindrómásokért sem, pedig ők kifejezetten cukik.

2021. dec. 21. 00:45
 19/19 anonim ***** válasza:
18. “ennek tetejébe még roma is”. Ezt nem hiszem, hogy illett volna hozzátenned, mert míg egy beteg gyerek valóban nagy felelősség, és nem mindenki tudja vállalni ; egy roma és egy magyar gyerek között nincs különbség. Nincs, mert még gyerek, és neveléstől függ, milyen lesz.
2022. jún. 22. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!