Sok ember miért gondolkozik úgy hogy jobb abortusz mint a örökbe adás meg akkor is ha teljesen egészséges lesz gyermek?
Soha nem hordanék ki egy gyereket, akit nem akarok, nem tudok vállalni, csak azért mert Julcsinak meg Péternek nem lehet sajátja..
Vagy nézzük másik szemszőgből. Nem biztos, hogy annak a gyereknek jó élete lesz annál a családnál akihez kerül még ha vágytak is rá.
Gondolom mert a terhesség, a munkából kiesés túl nagy áldozat azért hogy megmentsenek egy életet, ami az ő felelotlenségükből jött létre legtöbb esetben.
Plusz az abortusz nem egy feltűnő dolog, nem kell mindenkinek tudnia róla, de ha terhes vagy, mit mondasz mindenkinek, hol a gyerek, miért adtad örökbe, van-e neked szíved stb.
Mert én mondjuk ki voltam terhesség alatt, hogy boldog boldogtalan tapizott, kérdezgettek minden szart, de amióta megvan a baba... Hát ne mondjam vad idegenek miket megkérdeznek. A nevüket nem tudom, de ők tudják szopik-e a gyerekem, meg volt-e gátmetszésem... El se merem képzelni mi lenne ha azt mondanám, örökbe adtam és pont, én így láttam jónak. Mert valamiért ezeket a dolgokat mindenki közügyként kezeli.
Aztán nem csak a vadidegenek, rokonok, szülők, örök életedben emlegetnék, meg a tudat, hogy valahol van egy gyereked.
Én mondjuk személy szerint valahol megértem, annak ellenére, hogy amikor nem akartam gyereket, rendesen védekeztem, ha meg jönne ennek ellenére,vállalnám.
Minimum el kellene költözni 300 km-t, ha örökbe akarsz adni, mert te leszel a világ szégyene a szomszédság szemében és 20 év múlva is úgy emlegetnek majd, hogy "tudod, az amelyik örökbe adta a gyerekét".
Gondolom ezek miatt.
8 vagyok
És ha örökbe adom azérz derülnek ki dolgok miket tesznek a gyerekekkel, egész életemben azon agyalnék jó e neki, bántják e, szeretik e eléggé?
Én Downos babát vetettem el, van aki azt mondja őket is örökbe lehet adni, a down lehet enyhe de lehet nagyon rossz, amivel szenved.
Ismerős fogadott örökbe 2 évesen a 12 éves gyerek kezében fulladt meg mert, a tüdeje is érintett volt, 2 évet végig szenvedett, azért nem szültem és szülném meg betegen, mert nem akarok fájdalmat okozni annak akit szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!