Milyen feltételekkel adják vissza a babát?
Ha szülés után lemondtam róla, de 6 hétig még meggondolhatom magam, és a 5. hét 4. napján "visszakérem" a babát.
Ilyenkor feltétel, hogy már be legyen rendezve a gyerekszoba, vagy elég ha csak a nagyon alapok vannak meg, kiságy, pelenka, ruhák? Babakocsi, babakád nincs
22!
Attól függ. Ha lemondott róla és örökbe adta, akkor bizony az örökbefogadó szülőkhöz kerül.
Igen, szörnyű érzés lehet az örökbefogadó szülőknek, hogy mégsem lesz az övék a gyerek. De ezzel tisztában kellett lenniük, hiszen elmondják minden jelentkezőnek, hogy a vérszerinti szülő 6 hétig meggondolhatja magát. Igen, xar nekik. De még mindig a gyerek érdeke a lényeg és a gyerek érdeke alapesetben az, hogy vérszerinti szüleivel nevelkedjen.
25!
A terhesség és a szülés iszonyatos hormonális sokk. Nem mindenkire hat egyformán. A kérdező bepánikolt. Mivel egyedülálló, nem volt mellette senki, aki az átlag nőt ilyenkor segítené.
"De még mindig a gyerek érdeke a lényeg és a gyerek érdeke alapesetben az, hogy vérszerinti szüleivel nevelkedjen."
Én örökbefogadott vagyok, babakoromban kerültem a szüleimhez. Csodálatos életet kaptam tőlük, egyetemre járok, mindenem megvan. 18 évesen felkerestem a szülőanyám, kedves nő és hálás vagyok neki, hogy megszült, de örülök, hogy nem ott nőttem fel. Az biológiai fateromat nem is ismeri, van 4 kisebb féltestvérem (ők is 2 különböző apától), a lakókörülményeik finoman szólva is szörnyűek. A féltestvéreim még iskolások, bukdácsolnak, nem sok reményük van egy normális életre. Szóval nem, nem feltétlenül az egy gyerek érdeke, hogy a biológiai szüleivel éljen, én például soha nem cserélném el az életem arra, hogy a biológiai rokonainál éljek.
27!
Olvasd el megegyszer azt a mondatot. Szerepel benne egy lényeges szó, kiemelem neked ide, jó? ALAPESETBEN. Mondjuk 1000 gyerekbol 1 az, aki jobban jár az örökbefogadással és nem lesznek soha miatta önértékelési zavarai. A maradék sajnos igen gyakran enye vagy súlyos mentális problémákkal küzd miatta egész életében.
"Mondjuk 1000 gyerekbol 1 az, aki jobban jár az örökbefogadással és nem lesznek soha miatta önértékelési zavarai."
1000-ből 999 jobban jár az örökbefogadással. Komoly alkalmasságin kell átmenni az örökbefogadóknak, nem kerülhet akárhová egy gyerek. Kamaszkoromban nyilván nekem is ott volt a sérelem, hogy miért mondott le rólam a vér szerinti anyám, de miután megkerestem, teljesen meg tudom érteni és hálás vagyok neki. Nem csak én vagyok ezzel így, szinte minden örökbefogadott így látja, mivel vannak örökbefogadott-találkozók, ott szóba jön ez is. Ajánlom az orokbe.hu-t, ott sokat megtudhatsz, ha érdekel a téma.
29!
Nem nyitok errol vitat, nincs igazad. Te csak egy oldalt látsz, en tobbet. De örülök hogy te épp a kivétel vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!