10 hónapos gyermek szülei lehetünk, mik a szükségletek?
A semmiből jött a hívás. Erre számítani igazán nem lehet de most tényleg nem is gondoltunk rá, de megtörtént, 2.5 év várakozás után megkaptuk a várva várt telefont, szülők leszünk :)
10 hónapos a pici, a korlátozások miatt még nem találkozhattunk most indul a barátkozás. Első gyerek, úgy érzem a dolgok 80%-t megvettük (kiságyat kaptunk, pelenkázó, babakocsi, gyerek ülés, megfelelő méretű és mennyiségű ruha, babamérleget kaptunk) sajnos a cumi igény/cumisüvegről/tápszerről még nem tudunk semmit.
Ha valaki ráér az apróságokat amik nem jutnak minden nap az eszünkbe tudna segiteni? :)
Nagyon megköszönném :)
Nem tudom hogy hogy próbálod keresni, de arra, hogy "túl korai mozgásfejlődés" millió találatot ad. Könnyen lehet köztük mazsolázni.
Pl:
De 24, okoska vagy és még durci is. :D
Épp azt írtam, hogy "...Ha szakember mondja, hogy baj van akkor ok,...", ebben pont az van, hogy nézze meg szakember, de az, hogy itt néhányan látatlanban szinte borítékolják, hogy baj van, az pusztán röhejes.
szegény még meg sem kapta a gyereket, de ti már azzal paráztatjátok, hogy biztos valami baja van.
kérdező, sok boldogságot a picihez, hidd el, semmi gond nem lesz :)
Inkább óva intjük, hogy nézessen meg olyat is, amiről még csak nem is hallott.. Nyilván nem súlyos értelmi fogyatékosságot jelezhet, hanem tanulási nehézségeket, adhdt(ez van legtöbbször), diszeket, részképességzavarokat, tehát "semmi súlyos", csak nehezebb gyereket. Nem is értem erre miért nem térnek ki a tanfolyamon. Be kell lépni az ADHDs csportba, egymást érik az olyan posztok, hogy "örökbefogadott gyerek, nem saját, ilyen meg olyan gondja van". Annyira utálom, direkt kiemelik, hogy nem az ő vérük a gyerek..
5 hónaposan magától ülő baba elég ritka, és az elég ritka ritkán jelez jó dolgot. Lehet, hogy semmi, de mielőtt hazaviszed az intőjellel ellátott gyereket, legalább nézz utána, mik lehetnek meg mit szenvednek össze a csak kis gondja van anyukák, akik közé LEHET, hogy te is tartozni fogsz.
Az, hogy nyomonkövetik nem jelent semmit, a védőnő is nyomonkövet mindenkit, meg ugye ezekből nem fogja senki ilyen korán megmondani, hogy milyen apróbb nehézségek járnak vele, csak azt, hogy legrosszabb esetben mi lesz.
Kapsz egy nehéz, tiltakozós, heves, gyors, mozgásigényes, akaratos gyereket, aki a legnagyobb gondosság és nevelés mellett sem lesz másmilyen, ami 3 éves korig cuki, aztán az oviban majd kijönnek a durvább dolgok, suliban meg gondolkozhatsz a magántanulóságon, mikor a gyerek átlag feletti képességű, csak nagy mozgásigénye van, figyelmetlen, gyors, szófogadatlan és nem azért, mert rosszul nevelték, hanem mert NEM KÉPES RÁ. Ilyet is jelezhet pusztán annyi, hogy jelentősen gyorsabb a mozgásfejlődése. Aztán lehet, hogy semmi nem lesz, de csak suli 2 osztályban lehet benne biztos az ember.. De nem árt felkészülni az esetleges rossz dolgokra is!
28, jó lenne, ha felfognád, hogy nem azt mondtam, hogy biztosan ez lesz, hanem azt, hogy LEGROSSZABB ESETBEN EZ LESZ! Bizony ezzel is tisztában kell lenni és elvinni egy dévényeshez, mert 30/15 gyereknek van valamilyen dolga, szemüveg, koordinációs gond, részképesség zavar, ami miatt nehezebb neki, aztán 30/5nek még nehezebb(adhd, disz, beilleszkedési zavar alacsonyabb iq, nem sokkal de azért számít, beszédgond, ilyenek, 30/1nek meg rettenet nehéz(autizmus, mozgásszervi gond, értelmi sérülés)
Ha valami máshogy ment végbe ESÉLYES(tehát nem biztos, de lehetséges, sőt, valószínű) hogy lesz valami problémája, ha mázlija van megússza, ha nincs akkor csak kicsi gond, mondjuk később alakul ki a jobb-bal dominancia vagy összerendezetlen a mmozgása, ha meg a legrosszabb eset van(számukra), lehet ADHD is, vagy diszek..
Minden szülőnek tisztában kellene lennie ezekkel, pláne ha örökbefogadnak, mert x év múlva ott sírnak, hogy nem tudom kezelni ezt a gyereket, biztos a rossz genetikája miatt, nem gondoltam, hogy ennyi baj lesz vele..
Nagyon felháborító, mikor írnak ilyeneket és meg kell említeniük azt a lényegtelen dolgot, hogy kinyomták e magukból vagy sem, ezzel is távolodva a gyerektől.
Jelre senki sem fog biztosat mondani mi lesz x év múlva, nyilván ezért nem mondanak neked semmit.. 10 hónaposnál is csak dévényes fog tudni valamit mondani.
Nekem védőnő 7 hónapos státuszon közölte, hogy vészjósló, hogy a gyerek nem csak mászik vízszintesen, hanem kapaszkodik felfelé(még nem állt), mintha fel akarna állni, én halál büszke voltam, és fel voltam háborodva, hogy vissza nem tudom lökni.. Pedig akkor még nem is ült, és szépen gagyogott, meg minden, egy cuki volt. Nem maradt ki semmi, csak gyors volt az egész, 9 hónaposan kimászott a babaágyból, akkor már állt, 8 hónaposan ült, 12 hónapos státuszra már lépegetett önállóan. 2 éves korától volt feltűnő, hogy gond van, most 7, bár hamarabb figyeltem volna a jelekre, tehettem volna valamit(mondjuk elviszem dévényeshez). Csak annyit tudtam, hogy vannak a jól nevelt jó gyerekek, meg a rosszul nevelt rossz gyerekek, meg az erősen sérült gyerekek, akik nem tudják ellátni magukat. Aki egészségesnek látszik és nem tud valamit, az buta vagy ügyetlen.. A legtöbb ember ennyit tud, a kérdező is, pedig gyerekre készül.. tanítani kellene ezeket a dolgokat, kevesebben vállalnának gyereket vagy tudatosabban készülnének rá, mert ezek nem csak másokkal történnek, veled is megtörténnek!
A tipikus gy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!