10 hónapos gyermek szülei lehetünk, mik a szükségletek?
A semmiből jött a hívás. Erre számítani igazán nem lehet de most tényleg nem is gondoltunk rá, de megtörtént, 2.5 év várakozás után megkaptuk a várva várt telefont, szülők leszünk :)
10 hónapos a pici, a korlátozások miatt még nem találkozhattunk most indul a barátkozás. Első gyerek, úgy érzem a dolgok 80%-t megvettük (kiságyat kaptunk, pelenkázó, babakocsi, gyerek ülés, megfelelő méretű és mennyiségű ruha, babamérleget kaptunk) sajnos a cumi igény/cumisüvegről/tápszerről még nem tudunk semmit.
Ha valaki ráér az apróságokat amik nem jutnak minden nap az eszünkbe tudna segiteni? :)
Nagyon megköszönném :)
10 - A fejlődését nyomon követik a gyerekeknek, pszichológus is vizsgálja, az aktát pl pszichológus és a nevelők együtt irták, vagy fél órán át olvasta nekünk az ügyintéző.
A fejlődésére is kitértek hogy megfelelő ütemü, korának megfelelő szinten van, kéz motoroikus képességeit is taglalta stb. Szerintem a szakemberek csak mondták volna, hogy gond van :) De köszönöm :)
"Az hogy 5 hónaposan már felfelé törekedett ahelyett, hogy vízszintesen haladt volna, a szabad mozgás korlátozására"
Családotthonokban vagy "sokgyerekes" nevelőszülőknél, ahol a legtöbb ilyen pici kezdi, ritka hogy van lehetőségük lerakni a gyereket a padlóra ahogy kellene, helyette a nap nagy részét a kiságyban töltik, így nem sajnos nem meglepő, hogy sérül a szabad mozgás és kúszás, mászás helyett felül, feláll. :/
De látod? Sokan nem tudják hogy ez nem az ügyesség jele.
Köszönöm, részemről mindenkinek ment a zöld pipa :) (a lepontozás nem én voltam :D)
Minden egyes fejlődési szakaszt mondtak melyik hónapban történt, első átfordulás mikor történt, mint irták hogy magától felült 5 hónaposan, négykézláb mászott 6 hónaposan, felállt 8 hónaposan és lépni próbált.
Továbbá beleírta a pszichológus, hogy a játékért 2 kézzel nyúl, minden újját használva, apróbb játékokat 2 újjal csippenti fel ügyesen.
Gőgicsél már egy ideje, mondja a kis baba hangokat, ha beszélnek hozzá így "válaszol", kukucskálós játékot nagyon szereti.
Én ezt teljesen őszintén mondtam, hogy ha van erről hivatalos forrás, hogy ez "bajt" jelent, hogy korán fejlődik, akkor kérnék szépen róla linket mert akárhogy irom be google-ba nem ad ki semmit :(
Beírtam azt is hogy a "gyermek fejlődési szakaszai" a képek között első 3 kép, táblázat, a leirtak szerint minden normális.
#2 vagyok, a fej-hátvédőt én is csak akkor szoktam ráadni, ha pl.kijön velem a konyhába. Nem szeretném, hogy a járólapom csattanjon a feje.
Nagyon vagánynak hiszi magát néha, és el akar indulni kapaszkodás nélkül. Aztán úgy borul mint egy zsák krumpli. A szobájában nyugodtan eshet kelhet.
A konektorba meg már most dugdosni akar mindent.
Ikeából tudsz rendelni sarokvédőt viszonylag olcsón, vagy Facebook marketplace :)
Hozzátaplálásnál hasznos lehet a tapadós aljú kistányér. Nálunk néha érdekesebb volt, hogy mi van a tányér alatt, mint benne. A sokadik bolognais eset után beszereztem egyet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!