Rossz ember lennék ettől (örökbefogadás)?
Férjemmel nem lehet vér szerinti gyerekünk, az örökbefogadást fontolgatjuk. Most, hogy betiltották az egyedülállók örökbefogadását, a férjem megsajnálta a nagyobb gyerekeket, akiket eddig általában egyedülállók meg meleg párok vittek haza. Szóval ő azt mondja, hogy ő szívesen felnevelne egy olyan gyereket is, aki a többségnek nem kell.
Én viszont nem. Én egészséges fehér kisbabára vágyom, akit pici korától én nevelhetek. Nem akarok 4-5 éves, fejlődésben lemaradt cigánygyereket hazavinni... Sajnálom őket, meg kívánom nekik, hogy őket is fogadja örökbe valaki, de én kisbabát szeretnék.
Szörnyű ember leszek ettől?
32/N
Nem vagy rossz ember. Épp ellenkezőleg, nagyon jó hogy tisztában vagy a saját határaiddal. A gyerek érdeke is, hogy olyan családba kerüljön, ahol teljes mértékben elfogadják és szeretni tudják.
Olvassatok sokat a témáról, és bár nem kötelező, mindenképpen érdemes elmenni az örökbefogadói tanfolyamra. Sokan ennek hatására változtatnak, és elfogadóbbak lesznek, vagy éppen szűkebbre szabják a határaikat, miután többet tudnak meg.
Nem szabad egy gyerekkel játszani!
Azt se, hogy te (a férjed) a jófej. Ha nem szívből akarod, csak szánalomból, abból nem lesz semmi jó. Nekem kettő van, tapasztalatból beszélek.
Sosem tudhatod előre mit fogsz érezni akkor és ott! Én sem tudtam elképzelni. Kizártuk a roma származást mégis részben roma kisfiút ajánlottak ki, már az akta alapján is igent mondtuk, és utána kaptunk képeket (korona virus miatt csak online) és egy videót.
Szerelem első látásra, csodás, életvidám, mosolygós kreol baba. Sosem láttam élőben, 19.-e után indul a barátkozás de már most hiányzik, mintha elvették volna tőlem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!