Tehtetek ez ügyben valamit?
Örökbefogadott gyerek vagyok,viszont a mostani gyámomnál nem érzem magam egyáltalán jól.Úgy bánnak velem mintha púp lennék a hátukon és ellenségesek velem...
A kérdésem lényegében az,hogy én tehetek-e valamit hogy elkerüljek innen?
Ha örökbefogadtak, akkor nincs gyámod, hanem örökbefogadó szülöd, azt meg nem lehet lecserélni, jogilag ugyanaz, mintga biológiai szülö lenne.
Ha netán nem örökbefogadtak, hanem nevelöszülöknél vagy (ök sem a gyámjaid!), akkor a gyermekvédelmiseknél tehetsz panaszt
Fogalomzavarban vagy.
Ha örökbefogadtak, akkor ők a szüleid.
A nevelőszülőknek az a foglalkozásuk, hogy állami gondozott gyerekeket nevelnek. Ezért ők pénzt kapnak havonta.
Gyámot pedig nem cselekvőképes gyerek/felnőtt(!) mellé rendelnek ki, aki dönt helyette.
Mondtátok,hogy nem nevelőszülőm van.Még ő is azt mondja hogy a nevelőszülőm.Azt is olvastam,hogy csak ilyen "lázadó" kórban vagyok.
Ez a 6. hely ahol vagyok már ugyanis 4 éves korom óta elvettek a szüleimtől,mivel nem alkalmasak gyereknevelésre..Azóta bejártam az országot és volt egy pár Nevelőszőm(gondolom azért kerültem el tőluk mert nevelőszülők)Az tény hogy nem vagyok tisztában hogy mi merre e témában,azért érdeklődöm itt :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!