Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Az új rendelet valóban lehetet...

Az új rendelet valóban lehetetlenné teszi az örökbefogadást az egyedülállók számára?

Figyelt kérdés
Több oldal azt írja, hogy "nehezíti", más oldalak meg, hogy "ellehetetleníti". Szerintem ez utóbbi nem igaz, mert azokra a gyermekekre akikre az adott megyében egyetlen házaspár sem tartott igényt (ez most tudom, hogy nem a legelegánsabb megfogalmazás), valószínűleg országosan sem fognak. A jómódú házaspárok pontosan tudják, hogy esélyük van egy 1-1,5 éves gyermekre ha türelmesek, a szegényebbeknek pedig egy 2-3 évesre. Innentől a 3-7 év közöttiekre egy egyedülállónak, ha egyébként alkalmas és az anyagi körülményei is igen jók, akkor simán lehet esélye.

2020. okt. 20. 18:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%

10

Ha figyelmesen elolvasod, ott van "A PRIVÁTRA" írt is.

NEM sértő az egyedülálló édes szülőkre, mert ha figyelmesen elolvasod, kedves kérdező, "egyedülállóKÉNT PÓZOLÓ melegekről van írva, nem valódi egyedülálló igazi szülőkről.

Ég és föld.

Kérdező, honnan beszélsz te bele a MAGYAR örökbefogadásba?

2020. okt. 21. 18:00
 12/19 A kérdező kommentje:

Nyilvánvaló, hogy homofób vagy, szóval erről nem szeretnék vitát indítani. És jó ha tudod, hogy az új rendelet sértő az egyedülálló szülőkre, mert a heterokat is kizárja.

Olyan jogon, hogy jogállamban élünk... kíváncsi vagyok, hogy ha a jövőben megváltoztatnák arra, hogy pl. a melegek párként is örökbe fogadhatnak te mennyire szólnál bele.

2020. okt. 21. 18:14
 13/19 anonim ***** válasza:
13%

12

Ja persze, a "vitát" a "kérdéssel" elindítottad. Azaz, ha neked nem hasznos vélemény esetén lezárod, hogy HOMOFÓB!!!, akkor mire is tetted fel a kérdést? Hogy legyen mire "válaszolni" a haver propagandistáknak?

Ott leszek, teljes mellszélességgel, hogy ilyen botrányos törvény, hogy homoszexuális partnereknek legyenek kiszolgáltatva szerencsétlen gyerekek, SOHA ne történhessen meg.

2020. okt. 21. 18:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Milyen jogon beszélnél te bele a MAGYAR örökbefogadásba?

A kérdésem pedig az volt, hogy "valóban ellehetetleníti", nem pedig az, hogy kinek mi a véleménye a rendeletről, szóval vitáról itt szó sem volt. Egy meleg haverom sincsen szóval erről is ennyit.

Ja és megnyugtatlak, hogy arra, hogy meleg/leszbikus pár gyereket neveljen Magyarországon más lehetőségek is vannak. A külföldi örökbefogadás, külföldi béranya, külföldi spermabank lehetőségét úgyse fogják tudni elvenni:)

2020. okt. 21. 18:36
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

14

Ház igen, van még teendő elég.

2020. okt. 21. 18:46
 16/19 A kérdező kommentje:
Igen, ha Magyarország világhatalomra tör, majd lehet ezeket is felszámolni:) Szerintem az még odébb van:D
2020. okt. 21. 18:58
 17/19 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon szomorú, ha leszbikus nő lehet nevelőszülő. Kivéve, ha olyan gyereket gondoz, aki annyira sérült, hogy fel sem fogja, ki a gondozója.

Nem értem, hogy mindenkinek hasznos választ miért kell privátban írni.

2020. okt. 29. 16:35
 18/19 anonim válasza:
0%
Én úgy tudom hogy konkrétan esélyt se ad az egyedülállóknak(de lehet rosszul tudom)Szeretem volna én is pár gyermeket örökbe fogadni a későbbiekben egyedülállókènt,de ezt már sajnos elvileg nem tehetem.Szemèly szerint én 8-15 éves roma gyermeket szerettem volna.De ezek szerint esélyem se lesz rá:(
2020. nov. 13. 01:57
 19/19 Kései Sirató ***** válasza:
60%

Utolsó, a párkapcsolatot esélytelennek látod a későbbiekben? Mert hogy nem mostanában szeretnél örökbe fogadni gyerekeket.

Ritka vagy, mint a fehér holló, (ha valóság, amit leírsz), mert mindenki újszülöttet szeretne és főleg nem cigányt.

2020. nov. 13. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!