Martondobosy1 kérdése:
A nevemre szeretném venni a feleségem előzö házasságából született gyermekeit. A volt férj nem hajlandó lemondani róluk, nem látogatja Őket. a Feleségemmel szeretnénk közösen ha az én nevemen lennének. Létezik valamilyen lemondó nyilatkozat?
Figyelt kérdés
2020. okt. 1. 20:33
1/11 anonim válasza:
Ha a volt férj nem hajlandó lemondani róluk, akkor milyen nyilatkozatra gondolsz? Egyébként ha úgysem foglalkozik velük, akkor miért fontos? A férjem 10 éve neveli velem a lányomat. Apuka egy másik kontinensen lakik, nem zavarja az életünket.
2/11 anonim válasza:
#1 mert ha az apuka lemond, akkor teljes hatásköre lesz a kérdezőnek. Nem mellékesen a támogatásokat is igénybe tudják venni (pl. Csok).
3/11 anonim válasza:
Az ilyet en sosem ertem. Az otthonok is tele olyan gyerekekkel akikről le nem mondanak, ezért örökbe sem adhatják őket, de nem is foglalkoznak velük 🙁 mire jó ez?! Mit éreznek az ilyen “szülők”?
Kérdező ha nem mond le róla, akkor sajnos nincs mit tenni.
4/11 anonim válasza:
Kérdezd meg, hogy mi lenne azaz összeg, amiért esetleg fontolóra venné. Persze úgy, hogy erről ne készüljön semmilyen írásos vagy képi bizonyíték.
Nem túl elegáns, de működhet.
5/11 anonim válasza:
Érdelkődj a gyámhatóságon. Tekintettel rá, hogy nem tart kapcsolatot a gyerekekkel, lehet, hogy megvonnák a felügyeleti jogát a vérszerinti apának.
Talán. Egy kérdést megér.
6/11 anonim válasza:
Gyerektartást fizet?
Az ilyenek nem szoktak...
Ha nem, akkor ott a megoldás. Vagy aláírja, vagy feljelentitek kiskorú veszélyeztetése miatt.
7/11 anonim válasza:
ha onkent nem mond le roluk, sajnos nem veheted a nevedre oket.
8/11 anonim válasza:
ahogy a 7-es is írja, ha önként nem mond le, akkor semmit nem lehet tenni... lehet pereskedni évekig... bármilyen témában... de amíg nem írja alá a lemondó nyilatkozatot a te javadra, addig nem veheted a nevedre őket...
9/11 anonim válasza:
2-es: a csokot és a többi támogatást lemondás nélkül is igénybe tudják venni, ahhoz csak a gyermek elhelyezéséről szóló bírósági határozat kell, hogy az anyával él.
10/11 anonim válasza:
Én sem értem mi ennek a jelentősége. Minden támogatást megkaptok, hiszen veletek él. Ha meg az apja nem is látogatja, egy idő után úgyis téged tekint majd apjának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!