Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Mennyi esélyem van örökbefogad...

Mennyi esélyem van örökbefogadni egyedülállóként?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok.

Gimnáziumi tanárnőként dolgozom.

Veszprém megyében élek, albérletben.

Egyedülálló vagyok jelenleg, de ha párkapcsolatom lenne, vele akkor sem fogadhatnék örökbe, mert leszbikus vagyok.

A fizetésem sajnos alacsony, jelenleg 140 ezer, de most lesz 10%-os pótlék mellé.

Akár idősebb (3-7 év közti) gyereket is elfogadnék és a roma származás sem lenne kizáró ok.

2020. júl. 18. 14:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Sosem voltam óvónő és úgy emlékszem, heteró sem.

De valószínűleg sok pedagógus él még albérletben rajtam kívül, ez elhiszem.

2020. júl. 18. 20:32
 12/15 babyboom567 ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

Hogy élsz meg ennyi pénzből?

Mi 115-120 ezret fizetünk rezsivel együtt, ehhez jön hozzá

-biztosítások

-telefonszámla

-higiéniai cuccok(wc-papír, ilyesmik)

-ennivaló

-egyéb(váratlan) kiadás.pl fogorvos,bicikli javítás

-bérlet

Ehhez jönnek a gyerek dolgai

-tápszer(3,5 éves, autista gyanús, sni kisfiú,szinte semmit nem eszik)

-pelenka

-logopédus

-tsmt torna 4000/ alkalom

-illóolajok(dührohamokra),az aromaterápiás szakember 7000/ alkalom

-vitaminok(csak folyékonyak, kapszulát, tablettát, gumicukrosat nem eszik meg)

-ruhák, cipők, játékok

-most megy oviba pl kell 5 váltás ágynemű,ha újat veszek 5000/ szett(nem fogunk tudni 5 új szettet venni)

És ez kb a minimum.Nem írtam semmi luxust.

2020. júl. 18. 22:38
 13/15 A kérdező kommentje:
Falun bérelek egy pici kis kétszobás házat és a kertben szinte minden megterem, úgyhogy élelmiszerre alig költök.
2020. júl. 18. 23:05
 14/15 anonim válasza:
56%

Elég sokan írtak fél információkat. Én sokat olvastam mostanság a témáról. Igazából minden kérdésedre fent van a válasz itt: [link]

De azért gyorsan leirom a fontosabb dolgokat. Fogadhatsz örökbe egyedülállóként. Minimum jövedelem megkötés nincs, egyénien vizsgálják, hiszen ahogy te is írtad, falun meglehet élni ennyiből, de mondjuk Budapesten nehéz lenne. Szóval egyénien azt vizsgálják hogy az adott ember, az adott körülményei között, tudna e gyermeket nevelni abból a jövedelemből. Az albérlet nem kizáró ok, ha megfelelő a gyermek nevelésére a helyszín. A nemi identitásod miatt nem zárhatnak ki, és nem is fognak. Ha lenne is párod, akkor is fogadhatnál örökbe, ugyanúgy egyedülállóként. A házaspárok persze előbb vannak a listán, de ha neked nincs etnikai kikötésed, és az országos listából is fogadnál be, akkor lehet nem kell olyan sokat várnod. Szóval szerintem nincs akadálya annak hogy megpróbáld, és szerintem jó esély van rá, hogy alkalmasnak nyílvánítsanak örökbefogadásra, legalábbis az anyagi, és lakás körülményeid, illetve az identitásod nem kizáró ok.

2020. júl. 29. 19:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyik baratnom egyedulallokent ket honap utan kapott ujszulott babat. Jarj utana, hogy melyik megyei listan van kisebb varakozas.
2020. aug. 5. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!