Kiválaszthatom én a szülőket?
Sziasztok!
Teherbe estem, nem várt terhesség, és a körülmények nem adottak egy baba számára. Minden lehetőséget számba veszünk a párommal a továbbiakról.
Ha amellett döntenénk, hogy örökbe adjuk, szeretném tudni, hogy kiválaszthatjuk-e az örökbefogadó párt? Mivel számunkra fontos, hogy tudjuk, jó helyre kerül ilyen esetben. Illetve, hogy van-e elég széles körű választék örökbefogadókból pici baba esetén? (Csúnyán hangzik talán megfogalmazva, de számomra természetes, hogy csakis jó emberek közé szeretném ha kerülne. Megfelelő körülmények közé.)
A válaszokat előre is köszönöm!
19/L
Nagyon szépen köszönöm a segítő válaszokat, és a segítő célzatú megkereséseket mindenkinek!
Többek tanácsára kértem ez ügyben a védőnő véleményét, aki szerint rengeteg pár vár babára, így valószínű, hogy találhatok számomra szimpatikus családot, ha úgy döntök.
Eltántorított azonban, hogy előfordult, hogy valaki kérte, hogy válasszam őket örökbefogadó szülőknek, cserébe egy nagy összegért. :(
Nem általánosítok, nem mondom, hogy mindenki ilyen, de eléggé bizonytalanná tett.
Illetve sokan írták, hogy nagyobb korában a gyerek boldogtalan lesz, még ha az örökbefogadó szülő szereti is, mivel nem érzi magát otthon.
Nem tudom mennyire igaz ez, ezért meg szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek ilyen tapasztalata?
Jézusom, komolyan vannak olyanok, akik pénzt kínàlnának a gyerekedért? 😲
Na ez már a legalja.
Kedves Kérdező!
Ha esetleg nem olvastad eddig, ajánlom az orokbe.hu oldalt, ahol az örökbefogadás minden oldalát megismerheted.
A legutóbbi kérdésedre, hát... természetesen egy örökbefogadott gyermek is lehet boldog, imádhatja az őt felnevelő szüleit, testvéreit, lehet minden körülmény átlag feletti... de egy űr akkor is lesz benne, egész életében, és ezt senki és semmi nem fogja tudni betölteni. Van olyan gyerek, aki erősebb lelkületű, és túllendül ezen, és van olyan (sok), aki nem.
Más kérdés, hogy az élet annyira kiszámíthatatlan. Ha oda is adod a babát egy módos párnak, ahol "kedvezőek a feltételek", és elit környéken, medencés házban, kiváló anyagi körülmények között, és persze korszerű nevelési elvekkel, meleg szívvel várják stb. stb. Bárkit bármikor érhet baleset, betegség, válás, százféle baj, és egyből ugrik a sok kedvező feltétel... Akkor mi lesz? (Bár erről természetesen nem fogsz értesülni már...)
A gyermek számára TE MAGAD vagy a kedvező feltétel, az összes többi huszadrangú.
Az pedig, hogy kb. 2 éven át igénybe vennél minden lehető segítséget, nem egyenlő azzal, hogy segélyből óhajtod nevelni egész életében. Sőt, a segélyeket, juttatásokat PONT az ilyen élethelyzetekre találták ki.
Ha egyszerűen nem akarod a babát, mert nem, az más. De ha akarod, igenis meg lehet oldani a nevelését, és nem kell a híd alá menni sem miatta.
Remélem , találsz számodra megnyugtató megoldást!
Igazán sajnálom 44-es, őszintén :(
Hidd el, én sem eldobni akarom, akkor egyszerűen elmentem volna abortuszra.
A párom nem hagyhatja ott az egyetemet, mert akkor a szülei "leveszik róla a kezüket", én terhesen dolgozni nem tudok. Apukám ellátása is nehéz lesz. Az első pár hónapban úgyis muszáj lesz dolgoznom amennyit lehet, hogy legyen valamennyi azokra a hónapokra, amikor már nem dolgozok.
43-as, olvastam, és utánanéztem. Köszönöm szépen az információt. És a kedvező feltételek dolog.. tényleg csak annyiban merül ki, hogy legyen felette tető, szeressék, legyen mit ennie. Nem csak az anyagi oldalát nézve nem lenne ez itt meg. A nagyszülei már most utálják (sajnos nem túlzás). De a családi problémákat nem szeretném elmondani. A lényeg, hogy tényleg rossz a helyzet mindenhogy itt.
Kedves Kérdező!
Olvastalak végig és a tiszteletem egyre csak nő irántad! Nagyon megfontolt, átgondolt a döntésed és mélységesen becsülendő, hogy felelősen gondolkozol!
Mint örökbefogadásra sok éve várakozó, eddig is tiszteltem azokat az anyákat, akik fel tudták mérni, mi a legjobb a babának és hatalmas áldozatot tudtak hozni azzal, hogy lemondtak róla azért, hogy jobb életet biztosítsanak számára. Ez az igazi szeretet! Vérzik érted a szívem, de emellett mérhetetlenül becsüllek ezért. Szívből kívánom, hogy a sorsotok mindenki számára megnyugtatóan rendeződjön!
És igen, akar alapítványon keresztül, akár magánúton történik az örökbefogadás, megismerheted a leendő szülőket és mondhatsz nemet.
Sajnos Sejtettem hogy meg fognak téged támadni a magán utas örökbe fogadni szándékozók.
Ne őket vedd alapul Sajnos sokan bármit megtennének még tisztességtelen módon pénzt is adnának egy gyerekért az ilyen nem is tudom hogy gondolja hogy néz majd a gyerek szemébe később. Az nem igaz hogy minden örökbeadott gyerek boldogtalan lesz ugyanúgy van vérszerinti nevelt gyerek aki nem boldog ez rengeteg mindentől függ keress rá például a gólyahíres Sebesfy Ádám ra ő is tipikusan jó példája a boldog örökbeadott gyereknek. Tényleg mindenképpen keress fel egy alapítványt mert ők a krízis gondozással sok benned felmerülő kérdésre tudnak választ adni és ha úgy alakul akár a meg tartásban is tudnak segíteni nem feltétlenül az örökbeadás a cél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!