Ha kiválaszthatnád, hogy melyik hónapban szülnél, melyik lenne az?
Kiválasztottam.
Áprilisban szültem.
Nekünk is április-május volt a cél, és elsőre sikerült is teherbe esnem.
Hogy miért? Mert jön a nyár, kevesebb olyan ruha kell, amit gyorsan kinő, melegben könnyebb, mint hidegben, nyáron nincs influenza, nem kell fűteni a babának. És mire kezdhetem a hozzátáplálást, a kertben megérik az alma, barack...stb.
Augusztus 11-12én szülnék este, csillaghulláskor, hogy majd később elmesélhessem a gyereknek, hogy egy kívánságom valóra váltotta akkor a hullócsillag, vagy valami hasonló kicsit giccsesen megható történetet mondhassak neki, amitől különlegesnek érezheti magát.
Másik oldalról praktikus, mert a terhesség utolsó 2 hónapjában úgy sem megyek kb sehova, nem kell a nehéz télikabátot magamraügyeskednem, mint téli terhességnél vagy aggódnom a kitakarózás miatt éjszaka. El sem csúszhatok, mint a jégen, és nem kell kényelmetlen szorító ruhákat magamratennem.
Cipőből is elég egy papucs vagy egy slipon, nem kell bekötnöm a bakancsot vagy felhúzni a csizma cipzárját. Na meg annyi friss gyümölcsöt és zöldséget ehetek olcsón, amennyit csak akarok.
Ja és ha elfolyik a magzatvíz télen az 5 réteg ruhában, sokkal kellemetlenebb, mint egy bő egyberuhában.
Júniusban szültem, pont, mire válthattam volna laza nyári bő ruhákra megszületett a lányom.
A harmadik babánkat tervezzük, februári fogantatást és novemberi szülést szeretnék. A kisfiam áprilisi, a kislányom januári. Mindkettővel pont a terhesség eleje (első trimesztere) esett a nyári hónapokra, ami kínszenvedés volt: sokat hányok az első három hónapban, ezt súlyosbította a meleg, az állandó hőhullámok.
Ha most februárban esnék teherbe, még pont a tavaszi viszonylag hűvös időszakra esne a legnehezebb része, a sok rosszullét, hányás. A második trimeszter esne a forró nyári hónapokra, ami jó lenne, mert a második trimeszterben mindig tele vagyok energiával, még bírom a terhem, nem őrülten nagy a hasam. Aztán az utolsó, már nehéz "terhes" időszak megint a hűvösebb időre (őszre) esne, akkor már nem szenvednék annyira. Télen pedig jó lehet szülni, hideg van, jobban tudok mozogni, ha nem ömlik rólam a víz és nem akarok minden pillanatban hőgutát kapni.
Ezért november.
Május
Kis hassal letudni a melegen öltözős/ kabátos részt, de nem kepl nagy melegben terhesnek lenni szülni
Azért bízom benne, hogy nem lesz idén júniusig sem nagy meleg( jún. Közepére írtak ki)
Augusztus vagy december.
Augusztus a csillag jegy miatt, decemberben pedig valahogy karácsony körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!