Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Szerintetek meleg és leszbikus...

Szerintetek meleg és leszbikus pároknak engedélyezni kéne a gyerek örökbefogadást?

Figyelt kérdés

Nem vagyok homofób és nem hiszem azt, hogy ennek hatására lesz lmbtq+ tag valaki. Azért aggódom, mert emiatt piszkálhatják a gyereket, esetleg nem lesz megelégedve azzal, hogy két anyukája vagy apukája van és irigyelni fogja azokat kicsiként, akiknek ilyen "mintacsaládja" van.

Illetve erről nem tudok sokat, de sok helyen olvastam, hogy gondot okozhat az, ha valakinek nincs apukája vagy anyukája (Akkor is, ha valaki sosem ismerte az egyik szülőjét). Nem igazán tudom, hogy ennek mennyire van valóságalapja. Én nem nagyon tartom apukámnak apukámat és a szüleim is elváltak, mégsem hiányzik és nem érzem semmilyen negatív következményét annak, hogy havonta egyszer látom.

Ha ez tényleg létező dolog, akkor ugyan ez lehetséges egy meleg párnál is?

2020. jún. 9. 18:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Engedném, mivel csak pofon a szarnak. Ma is fogadhatnak örökbe, egyedülállóként az egyikük örökbefogad, aztán ha lesz szerencséjük kapni is, felnevelik. Általában nyílt titok, hogy homo pár, néhol talán fejben kicsit a tényleges egyedülálló elé sorolódnak, mivel annál azért jobb a gyereknek, amikor munkamegosztást lát, meg állandó kommunikációt, ilyen-olyan konfrontációkat, két eltérő problémakezelést, szóval értitek. Nagyot nem mozdítana az ügyükön, a valódi értéke az, hogy az elfogadás üzenetével elindíthat valamit. Ami így kihathat az önértékelésükre, ami szintén jobb a gyereknek. De azt ne felejtsük el: a sor végén vannak így is, úgy is, amikor a szempont annyi, hogy a gyereknek minél jobb legyen felnőni.
2020. jún. 10. 23:21
 12/21 anonim ***** válasza:
71%

Egyrészt a gyerekeknek az a természetes, amibe ők beleszületnek, és egy gyerek se születik homofóbnak vagy rasszistának, nekik az a normális, ahogy vannak. Szóval ha otthon nem azt hallja, hogy a údegáz a Jocókának két apja van, akkor jó eséllyel csak tudomásul veszi. A szülők nevelnek homofóbot a gyerekeikből, őket kell elsősorban edukálni.

Másrészt ha egy gyerek saját maga meleg pár gyerekeként nő föl, abból semmilyen hátránya nem származik. Ahogy már többen írták előttem, a normális szülőség (sőt már a normális párkapcsolat sem) nem a szexuális irányultságon múlik. Ráadásul egy meleg pár jó eséllyel jobban fel van készülve a gyerekvállalásra és jobban meg is becsüli, ha végre tényleg gyerekhez jut, mint a heteró párok, ahol ugye néha "becsúszik" aztán vagy megtartják, vagy nem.

2020. jún. 14. 23:06
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

Úgy látszik, aki nem engedné, az le van pontozva. Nem tudtok más véleményt elfogadni, mint a sajátotok, akkor miért várjátok el a társadalomtól, hogy fogadják el a másságot?

Aki azt mondja, hogy inkább, mint az intézet, attól megkérdezném, hogy tisztában van-e vele, hogy mi az örökbefogadás feltétele és milyen gyerekek élnek az intézetekben.

Azt a gyereket lehet örökbeadni, akiről hivatalosan lemondtak a szülei. Tehát ha kidobják az utcára a csecsemőt, akkor is körözik a szüleit egy darabig, és ha meggondolja, és jelentkezik, visszakapja. Az intézetekben azok a gyerekek laknak, akiknek a szülei nem tudnak gondoskodni a gyerekeikről, de nem mondtak le róluk. Tehát nem azért nincsenek örökbeadva, mert nincs örökbevevő szülő, hanem azért, mert jogilag ők nem alkalmasak az örökbeadásra! A szülők, ha rendezik a körülményeiket elvileg bármikor visszakaphatják őket.

Az örökbeadható gyerekekre 5-6 éves várólista van.

2020. jún. 25. 21:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Most sincs megtiltva, nem azt kell "engedélyezni", hogy homoszexuális párok is fogadhassanak örökbe, hanem hogy házasságot köthessenek, mert csak házaspárok fogadhatnak örökbe EGYÜTT.
2020. júl. 10. 14:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én engedném, miután meggyőződten róla hogy teljesen alkalmasak gyereknevelésre.

Abból a szempontból viszont rossz lenne, hogy az osztálytársai stb. csúfolhatnák miatta

2020. aug. 4. 15:32
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
14. viszont Magyarországon nem köthetnek házasságot. A kör bezárult.
2020. aug. 6. 22:28
 17/21 A kérdező kommentje:

14es, az olyan mindegy, hogy most az egyiké vagy mindkettőé a gyerek. Úgy is együtt nevelik majd. Ha leszbikus párról beszélünk és szülne az egyik, akkor is gyakorlatban csak az övé lenne a gyerek.

Természetesen meg lehet oldani ma is, hogy meleg pár gyereket szerezzen, csak 1) nehezen 2) rengeteget piszkálnák őket. Arra voltam kíváncsi, hogy az, hogy esetleg piszkálják emiatt az egész családot, más szülők és gyerekek is, tanárok, szomszédok, rokonok ellensúlyozza-e a szerető családi környezetet. (+ arra amit a második bekezdésemben írtam, de úgy tűnik, hogy nem volt igaz amit gondoltam)

2020. aug. 7. 12:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

"14es, az olyan mindegy, hogy most az egyiké vagy mindkettőé a gyerek. Úgy is együtt nevelik majd. Ha leszbikus párról beszélünk és szülne az egyik, akkor is gyakorlatban csak az övé lenne a gyerek."

Ja. Az is megvan, hogy ha azzal a személlyel, aki hivatalosan a gyerek szülője bármi történik, a gyereket elveszik és vagy a legközelebbi vérszerinti csaladtag, vagy nevelőszülő neveli majd tovább? A partnernek uyganis hivatalosan semmi koze hozza....

2020. aug. 7. 12:59
 19/21 anonim válasza:
Igen.
2020. aug. 7. 17:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Na ebbe nem gondoltam bele, főleg ha a család homofób, akkor biztosan nem nevelhetné tovább a párja. Akkor ez tényleg probléma.
2020. aug. 7. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!