Ti mit mondtok, ha a terhességről vagy aszülésről érdeklődnek? (Örökbefogadó szülők)
A boltos néni csak egy szófordulat volt tőlem. Természetesen az a boltos néni,akihez szoktunk járni,tudja. Nálunk sosem volt kettősség. A kezdetektől tudják az igazat,bár mi nem tartjuk napi szinten fent a témát,nem is tartottuk,családon belül sem.
Tanfolyamon úgy tanultuk,hogy direktbe ne is hozzuk fel. Csak akkor,mikor ő kérdezi,kezdeményezi,és akkor is csak annyit,amennyit éppen akkor igényel.
Aranyos volt a fürdetős sztorid. Megmosolyogtam. Nekünk is voltak hasonló kis szősszenetek. Sógornőm kislánya születésekor a nagyobbik fiunk 4,5 éves volt. Meglátta a szoptatást. Jött is a kérdés,hogy "amikor kisbaba voltam,én is a te cicidből szoptam a tejet?". Mondtam neki,hogy nem. "De miért nem?"- kérdezte. Válaszom:"Mert csak az a néni tudott volna szoptatni,akinek a pocijában voltál."
Tőbbre ekkor nem volt kíváncsi.
Én szeretem az ilyen kis történeteiket. Ezekből áll össze bennük az egész,és alakul ki a bizalom,a "nekem soha nem hazudtak" érzése. És ehhez hozzátartozik az is,hogy ezt mások előtt is felvállaljuk. Szerintem ezzel azt üzenjük a gyerek felé,hogy "látod,én nem szégyellem,hogy örökbefogadtalak,mert szeretlek. Ne szégyelld te se soha,hogy örökbefogadott gyermek vagy.".
Köszönöm a sztorikat. Most már kezdem érteni ezt a hozzáállást is. Lehet én gondolom túl. Lehet nem kéne egy örökbefogadott helyébe képzelnem magam, mivel nem tudom milyen az. Mániám elképzelni, hogy más mit gondolhat vagy érezhet, de ezt talán nem lehet elképzelni, hogy milyen az örökbefogadottnak. Ha esetleg olvassa egy örökbefogadott ember, kíváncsi lennék az ő véleményére is.
Sokat segítettetek, mégegyszer köszönöm.
Nincs mit köszönnöd. Örülök,hogyha tudtam/tudtunk segíteni.
Nem tudom,írtam-e,de nézd meg Máté Kriszta kusfilmjét az örökbefogadásról. Telefonról nem tudok linkelni,de a Google kiadja.
A filmben megszólalnak örökbefogadottak is. Tanulságos,amit mondanak.
(5)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!