Családon beluli orokbeadas - mindenkinek jo megoldas?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, van egy 3 hónapos kisbabám. Nem várt terhesség volt, de nem volt szívem elvetetni, annyit gondolkoztam rajta,hogy vegul kifutottam az idobol es már nem lehetett abortuszra menni. Csaladom tamogatott benne, rokonomek azt mondtak hogy ha nem tudom felnevelni akkor orokbe fogadjak, bar ezt nem tudom mennyire gondolták anno komolyan. A terhessegem alatt rendszeresen jartam vizsgalatokra,ugy kepzeltem el hogy minden rendben lesz ha megszuletik, bár maga a terhesseg sem orom volt hanem lelkileg maga a pokol. Az apát nem érdekelte a dolog, sőt még lelkileg terrorizált mintha ő nem tehetne rola, hogy terhes lettem. Megszuletett a gyerkoc, es en nem erzem magam boldognak sőt teherkent élem meg. Nekem még celjaim voltak az eletben, amik ezaltal lekorlatozódtak.

Az en szuleim is elvaltak, mindketszulom alkoholista volt, minden vágyam az volt,hogy nekem normális csaladom lesz ha felnovok. Rokonomeknal voltunk 2 hetet most, ok nagyon szeretik a picit, ott 2 gyerek van és szeretnenek még egyet,csak mar 39 eves es nem meri bevallalni a terhesseget.De nem mertem nekik megemlíteni az orokbeadast. Ha náluk lenne,nem veszíteném.el ot orokre es szereto csaladban nevelkedve( náluk hatalmas a szeretet). Csak lehet rossz lenne,ha látom hogy ot szolitja anyanak. Szerintetek mennyire jo otlet ez?

Negativ kommentek kimeljenek,ugy gondolom nem rosszat tennék vele mert így is tisztessegesen kihordtam es eletet adtam a gyermekemnek.

2019. aug. 19. 10:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy pillanatnyi érzés, a gyereked anyja leszel vagy 60 évig.

3 hónapnyi rossz érzés ehhez képest semmi, pláne, hogy a gyerek nem is lát rendesen, pláne alig fog fel valamit ilyenkor..

Családon belül nem tudnád feldolgozni az örökbeadást, mindenképp idegen helyre kellene, viszont előtte menj pszichológushoz.

Mások szülés utáni depresszióból gyógyulnak ki, pedig előtte a pokolra kívánták a gyereket, de tudták, hogy ez átmeneti állapot.

Nálad is az, mindenkinél az, pláne azoknál, akik kérnek segítséget. Az ember nem utálja a saját gyerekét soha, csak amiket rá vetít ki. Hozzád fog nőni, meg fogod szeretni, és semmiben sem fog meggátolni, nem kell a társadalmi elvárások szerint nevelned, olyan anya lehetsz, amilyen akarsz, a gyerekednek pedig az lesz a legjobb.

Te a korlátozásokat vetíted ki a gyerekre, ezért nem tudod szeretni igazán még.

Első körben hagyd valakire egy teljes napig, aztán figyeld meg, hogy érzel.

Át fogod értékelni a dolgokat.

Mellesleg akinek örökbe adnád, 40 éves, 60 lesz, ha leérettségizik a kicsi, már, ha megéli, a gyerek huszonévesen pelenkázhatná az anyját..

2019. aug. 19. 19:44
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Ennyi negatív hozzászólást.. örökbe fogadó szülő vagyok, nyílt örökbe fogadással lett a gyermekünk. Mivel nem családon beüli öf volt, így nem tartom a szülőanyukával a kapcsolatot olyan szinten, hogy találkozzunk csak fénykép és levél megy neki. Én személy szerint nem szeretném ha az "életem része" lenne a szülőanyuka is. De! Itt Családon belül lenne. Ha bármelyik családtagom ilyen helyzetben lenne mint te, és épp még szeretnék gyermeket, bevállalnám az örökbe fogadását, ha ő is mi is így gondoljuk. Egy szakemberrel azért lenne érdemes beszélned, hogy magadban letisztázd , magát az örökbe adást is és azokat az érzéseidet, hogy láthatod majd felnőni, de nem téged szólít anyának.. Olvasni olyan történeteket, ahol a család tartja a kapcsolatot a szülőanyukával - találkoznak is - mint a család barátja. Én úgy gondolom te sokkal nyugodtabb lennél ha úgy döntesz, hogy lemondsz róla, ha családon belül marad a gyermeked. Szerintem sokkal nehezebb "idegeneknek" adni és csak remélni, hogy kapsz majd róla információt.
2019. aug. 19. 22:10
 13/18 anonim ***** válasza:
6%

Ja persze, aztán, mikor majd terhes lesz, vagy lát valami filmet, vagy rámosolyog egy gyerek, bele fog pusztulni a bánatba, hogy a gyerekének nem lehet az anyja, erre minden nap/ünnepen emlékezni fog..Biztos lesz kattanás, legkésőbb 40 éves korában, amikor jön a kapuzárás..

Sokkal nehezebb úgy fogyózni, ha cukorkaboltba látogatsz időnként, és érzed a kaják fincsi illatát, amiket nem ehetsz.

Nagyon nagyon rossz ötlet.

Esetleg akkor tudnám elképzelni, ha halott lennél, na akkor jöhetnek szóba a rokonok, viszont aki annyira szereti magát, hogy a gyerekét is örökbe adná maga miatt, az nem lesz öngyilkos, szóval ezt ki lehetne zárni.

Neked normális családod van:)

2019. aug. 19. 22:27
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

„Mellesleg akinek örökbe adnád, 40 éves, 60 lesz, ha leérettségizik a kicsi, már, ha megéli, a gyerek huszonévesen pelenkázhatná az anyját..”

Az örökbefogadók zöme több mint 40 éves, mire megkapják a gyereküket – szerinted akkor ezek mind rossz döntések? Nem tudom, te milyen környezetben élsz, de az én környezetemben még a 80 évesek sem „pelenkázandó” roncsok.

„Családon belül nem tudnád feldolgozni az örökbeadást, mindenképp idegen helyre kellene, viszont előtte menj pszichológushoz.”

„Ja persze, aztán, mikor majd terhes lesz, vagy lát valami filmet, vagy rámosolyog egy gyerek, bele fog pusztulni a bánatba, hogy a gyerekének nem lehet az anyja, erre minden nap/ünnepen emlékezni fog..Biztos lesz kattanás, legkésőbb 40 éves korában, amikor jön a kapuzárás.”

A vér szerinti anyák többsége egész életében gyászolja a gyereke elvesztését, még ha semmit sem tudnak róla, akkor is gyakori, hogy a gyerekük születésnapján mindenféle testi-lelki tünetek ütköznek ki rajtuk. Ráadásul attól szenvednek a legjobban, hogy semmit sem tudnak a gyerekükről. Szerintem kicsit tájékozódj, mielőtt kinyilatkoztatsz ilyeneket.

2019. aug. 20. 10:17
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

Ezt hol hallottad?

A legtöbb alapítványnál 41 éves korban van maxolva az örökbefogadó szülő kora, annak ellenére, hogy 45 éves korig szabad örökbe fogadni újszülöttet nálunk.

Nem negyven felett vannak, sokan harminc körüliek, de huszonévesekből is sok van(sajnos-nem sajnos)

Örökbeadás után nehezebb, ha melletted nő fel, mert valódibbnak érzed a visszacsinálás lehetőségét akkor is, ha törvényileg nem lehet.

2019. aug. 20. 10:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

„A legtöbb alapítványnál 41 éves korban van maxolva az örökbefogadó szülő kora, annak ellenére, hogy 45 éves korig szabad örökbe fogadni újszülöttet nálunk.”

Jogos, valóban sok helyen 41 évben korlátozzák, és mindenhol előnyben részesítik a fiatalabbakat. Persze ettől még igen sokan 40 éves korukra jutnak csak el az örökbefogadás melletti döntésig (mikorra már túl vannak sokévnyi próbálkozáson és ilyen-olyan kezelésen), és én a saját környezetemből indultam ki, ahol mindenki 40 felett fogadta örökbe a gyerekét.

„Örökbeadás után nehezebb, ha melletted nő fel, mert valódibbnak érzed a visszacsinálás lehetőségét akkor is, ha törvényileg nem lehet.”

Ezzel azért nem értek egyet, mert a vér szerinti anyák sem egyformák. Nyilván van köztük, aki örökbeadás után örül, hogy semmit nem tud a gyerekéről, ahogy olyan is, aki szenved ettől, vagy megbánja, és olyan is, aki tudja, hogy ez volt a lehető legjobb döntés, és a gyerek érdeke is az, hogy ismerje őt. Mint írtam, a kapcsolattartáshoz szükséges minden résztvevő érzelmi intelligenciája. Ha erre van mód, akkor ezt érdemes támogatni.

2019. aug. 20. 12:45
 17/18 anonim ***** válasza:
86%
Szia! Megkérdezhetem, hogy mi történt veletek azóta? Elég sok idő telt el, megtennéd, hogy akár privátban, akár itt, leírod, hogy hogy döntöttél?
2022. jan. 4. 15:25
 18/18 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is eszemben voltak! Biztosan jól döntött!
2022. márc. 12. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!