Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyétvágyú gyerek?

Nagyétvágyú gyerek?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hogy az 5 éves kisfiamnak van túl nagy étvágya, vagy az összes többi gyerek eszik keveset. Az enyém nem elhízott, inkább vékony, rengeteget mozog, de eszik is rendesen.

Ma reggelire is megevett 2 kiflit vajjal, délelőtt cseresznyét, ebédre 1 nagy tál főzeléket, utána kis csokit. Uzsonnára kapott 1 szendvicset, meg most este 4 halrudat krumplival. Ez sok egy 5 éves gyereknek?

Én nem látom egetrengetőe soknak, de mikor más anyukák mndják, hogy egész pár falatot eszik a gyerek, meg örülnek ha megeszi az ebéd felét akkor elgondolkozok, hogy mi is a normális.

2019. júl. 8. 18:59
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem ez nagyon jó, hogy van étvágya és ráadásul változatosan eszik. Nem tudom ez miért probléma.
2019. júl. 8. 19:24
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
Teljesen jó. Nem is kövér,szóval rendben van.
2019. júl. 8. 19:31
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Nehéz megítélni, az adagokat nem látjuk. Ki tudja mennyi az a "nagy tál" főzelék. Egyébként örülj neki, hogy jó étvágya van és egészséges.

Az enyém fényevő. Borzasztóan nehéz etetni. Egész nap nem eszik meg 2 kiflinek megfelelő ételt, pedig már 7 éves. 5 évesen néhány falatot evett, azt is pár fajta ételből.

2019. júl. 8. 20:17
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem azért ez sok! Én 13-15 éves koromba ettem ennyit.
2019. júl. 8. 20:19
 5/9 anonim ***** válasza:
5%
A jelekböl itélve lemozogja. Akik arról panaszkodnak, hogy milyen keveset eszik a gyerek, 90 százalékban nincsenek tudatában, hogy a gyerekuk bizony folyamatosan nassol. Pár szem chiosz, néhány kocka csoki, gumicukor, fagyi, stb.és jaj vajon miért csak turkálja a fözeléket? Én is ismerek olyan tulsulyos kislányt, aki föétkezésre kevesebbet eszik, mint az én normál-vékony lányom, viszont folyamatosan nassol.
2019. júl. 8. 21:04
 6/9 anonim ***** válasza:
26%
Utolsó nagyon okos vagy. Az enyém is keveset eszik és ez mellett nem nassol sokat, mert csak akkor kap egy kis nasit, ha evett előtte normális ételt. Az átlag étkezés a 3 fő, néha fér bele uzsi mostanában, hogy tovább fent lehet. Adagok kb akkorak, amit 3-4 évesen evett és már 7 éves. Válogatós is sajnos. Még a nasiból is válogat, nem iszik cukros löttyöket. Ha nincs a fogára való kaja képes nem enni egész nap, mert nem éhes. Van ilyen és nem azért, mert egész nap nassol. Fel tud mérgesíteni az ilyen butaság és mindig a jól evő gyerekek anyukái tudják ezt mondani. Amúgy sok ez a mennyiség, felnőttként is ritkán eszek ennyit és túlsúlyos vagyok. Biztos lemozogja és jó az anyagcseréje, úgyhogy nem aggódnék, örülnék, hogy ilyen jól eszik.
2019. júl. 9. 09:24
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Utolso, tanulj meg szöveget értelmezni és kulonbséget tenni a többsé és az összes között. Utána h.lyézz le másokat.
2019. júl. 9. 20:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Köszi, szövegértelmezésben mindig jó voltam, és nem h.lyéztem le senkit. Durván se fogalmaztam, ellenben veled, aki kicsit arrogáns és a 90%-kal igencsak túlzóan általánosít a saját elképzelései alapján egy vélt többséget.
2019. júl. 10. 06:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy idén sokat fog nőni, azért van különösen jó étvágya.
2019. júl. 16. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!