Az "ide ne pisilj, ide ne pisilj" jellegű rászólás, felszólítás visszavethet egy kicsit a szobatisztasági folyamatban? 2 éves lesz a lányom, sokszor van bugyiban vagy pelus nélkül és már ügyesen szólt, hogy bilire ülne.
Sokat van a mamánál, ott is szokott bugyiban lenni.
Pár napja nem szól, ha pisilni kell és pont akkoriban lehetett, hogy anyósomék ebédeltek, ott volt a lányom is, odültették maguk mellé és anyósom két percenként mondta, hogy oda nem pisiljen, pont átszaladtam valamiért és akkor hallottam.
Tapasztalt anyukák, szerintetek ez visszavethette a lányzót? Mielőtt bárki félreértene, nem anyósban keresem a hibát, mert nagyon jól bánik az unokájával, szeretik egymást, és igazság szerint inkább rá bízom a gyerkőcöt, mint anyukámra. Tényleg nem piszkálni akarom, csak napok óta ezen gondolkozom, hogy érdemes-e emiatt szólni, vagy ennek nincs olyan jelentősége.
Szia!
Hááát...khm....Nekem ez az "ide ne pisilj! ide ne pisilj" olyan érzetet kelt, mint egy ideges sikongatás.
Az más, ha pl. azt mondja, hogy "semmi gond, hogy pisilni kell, de tudod a konyha nem való erre. Hozza a mama a bilit, gyere, menjünk ki a wc-be" (vagy másmerre, nem tudom hol intézitek).
szóval szerintem visszavetheti olyan értelemben, hogy ahelyett hogy megmutatnák, hol lehet, csak azt kapja, hogy "ne ide!" ...
De ettől még lehet jó nagymama, csak ne így "irányítsa":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!