Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normális, hogy egy...

Mennyire normális, hogy egy közel 9 éves gyerek nyilvános helyen bepisil? Ezt más szülő is így reagálja le?!

Figyelt kérdés

Unokahúgomról mesélték el most, hogy még tavasszal elmentek megnézni a Bosszúállókat, és hogy az nagyon hosszú film volt, a kislány közben szólt, hogy mosdóba kell mennie, az anyja meg összeveszett vele a film közben, hogy ő mondta neki otthon, hogy még a film előtt menjen el, mert hosszú lesz, nem ment, hát akkor tartsa vissza. Nem tudta, tiszta olyan lett a szék, alatta a padló, a nadrágja. A film végén vették észre, és ahelyett, hogy szóltak volna bárkinek, sunyiban eljöttek, és most meg röhögve mesélik, hogy "hát nem lettek volna annak a helyében, aki utánuk ül oda"... És azóta nem viszik moziba a gyereket, ez a büntetés.

Én először elképedtem ezen, utána mondtam, hogy ez szerintem baromi nagy taplóság, mind a gyerekre nézve, mind a többi emberre. Nyilván azért szólt, mert már nagyon kellett neki, anyuka lenne a legjobban felháborodva, ha pl. a munkahelyén nem mehetne ki a mosdóba. Plusz ha valaki kifizet 4-5 ezret egy mozira, akkor nem a hugyos székre akar leülni. 18 éves vagyok, távoli még az anyaság nekem. És erre még a szülőknek állt feljebb, hogy hát mit tudtak volna ott csinálni, meg ilyen baleset bárhol előfordulhat, van olyan gyerek, aki az iskolában is bepisil még. Ez komoly? Nem ismerek sok kisgyereket, a legjobb barátnőm ikertesóit csak. De ők már 4 évesen is tudják, hogy szólni kell, otthon maguktól elmennek, stb.

2019. jún. 29. 10:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Csak nem értettem ezt a privát üzenetet, amiben először "trollnak" nevez, utána olyan szörnyű embernek állít be, akit más bottal sem piszkálna. 18 éves vagyok, hova szüljek még gyereket? De szegénykémnek nagyon nem mehet az értőolvasás, gondolom ő az 58%-os válaszoló is, csak üzenetben már nagy az arc, és mer "névvel" írogatni.
2019. jún. 29. 11:13
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Minden kérdéshez legalább 1 ilyen IQ bajnok hozzászól, ne foglalkozz vele. :D
2019. jún. 29. 11:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Oke, balesetek előfordulhatnak. Ha valaki hirtelen rosszul lesz, azzal nem lehet mit tenni. De itt nem erről volt szó, hanem arról, hogy a gyerek szolt, idoben, anyukának ki kellett volna mennie vele. Itt az anya az igazi hibás, nem a gyerek. Ha meg már megtörtént a baj, akkor minden normális embernek egyértelmű lett volna, hogy azonnalmoda megy a személyzethez, elmondja mi történt-úgy, higy a gyereket ezzel még véletlenül se alázza meg, tehát nem " a kis huyle bepisilt" a sziveg, hanem "tortent wgy kis balest x szek tisztitasra szorul" vagy hasonló. Mekkora bunkó az, aki szó nélkül elsétál, és azon röhög, hogy majd ah utána következőnek miylem xar lesz....
2019. jún. 29. 11:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzasztó. A mozi tisztasága is fontos, de így megalázni, emberi méltóságában megsebeznie vkinek a saját gyerekét.

Nem találok szavakat.

2019. jún. 29. 11:45
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
Nem értem az ilyen terrorizáló, akarnok szülőket. Azt sem értem miért kellett volna kibírnia a gyereknek, ha én itthon indulás előtt elmegyek otthon wc-re, előadás előtt még ott a moziban is biztos mosdóba megyek, biztos ami biztos alapon, pedig felnőtt vagyok, az meg evidens, hogy bárkinek bármikor dolga akad, akár film közben is, az kimegy. A 9 éves kislányt sem egészen értem, az egy dolog, hogy szót fogad, de mennyire kell már tartania a szüleitől, ha önállóan nem mer lépni, mikor muszáj? Értem én, hogy 9 éves, a kisebbik fiam is pont ennyi. Soha semmilyen körülmények között nem kérném ilyesmire, hogy muszájból tartsa a vizeletét, mikor megoldható, hogy mosdóba menjen, no de ha nekem elgurulna a gyógyszerem és átmeneti elmezavar lépne fel nálam, akkor a 9 éves fiam biza felállna és kimenne az engedélyem nélkül is, nem pisilne maga alá, azért ez már nem az óvodás kor, hogy rettegni kelljen egyedül kimenni, ha a szülője láthatóan elmeroggyant és tiltja. Mégis mit csinált volna vele az anyja, hangosan elkezdi rángatni, hogy nem mehet wc-re? Nyilván nem, tartott volna a többi néző reakciójától, persze az más kérdés utána miként torolta volna meg az "engedetlen" gyerek magatartását. Nyilvánvaló, hogy kizárólag a szülő a hibás és felháborító, hogy előfordulhat ilyen, de vajon hogy nevelhetik a zárt ajtók mögött azt a 9 éves gyereket és mennyire kell rettegnie és félnie a szüleitől ahhoz, hogy inkább maga alá vizeljen, de felállni nem mer? Elsősorban ez az, ami aggasztó. Mondjuk valahol 22-es csapdája, mert normálisan nevelt gyereket nem tartanak vissza, ergo nem kerül ilyen helyzetbe, ha meg valakit ilyen szülői elnyomásban tartanak, akkor nem mer ellenszegülni. Borzalom.
2019. jún. 29. 12:02
 16/18 anonim ***** válasza:
88%

Szegény gyerek. Nem, nem normális, de a szülő volt az idióta. Az sem semmi, hogy utólag még jókat röhög is rajta.

Szomorú milyen primitív suttyó emberek is tudnak szaporodni :(

2019. jún. 29. 12:09
 17/18 anonim ***** válasza:
85%
Előzőnek bocsánat, mellényomtam. Egyetértünk természetesen!
2019. jún. 29. 12:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem normális... És tényleg hosszú a film, még külön írtak is róla több helyen, hogy mikor érdemes kimenni pisilni :) Én ki is mentem, mert nagyon kellett, és nem voltam ezzel egyedül.

Nem tudom, miért nem mehetett ki a kislány pisilni, ha egyszer kellett neki, azt meg pláne nem értem, hogy miért kellett ezért megbüntetni, amikor egyértelmű, hogy a szülő hibájából pisilt be, ő nem vitte/engedte ki.

A "mit tudtak volna csinálni" meg nagyon gáz, ha maguktól nem tudják, hogy ilyenkor az a minimum, hogy szólnak az ott dolgozóknak.

2019. júl. 3. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!