Nem szívesen szoptatnék nyilvános helyen, ez normális?
én pasi vagyok, úgyhogy könnyen beszélek, de úgy gondolom, hogy ennek a világ legtermészetesebb dolgának kellene lennie. Ha éhes, akkor meg kell etetni. Akkor és ott.
Valaha ez teljesen természetes volt. Aztán valamikor megkattant a világ...
Nem mondom, hogy nem belsőséges, vagy nem magánügy, azt mondom, hogy ennek a kérdésnek nem is szabadna felmerülnie.
Én igény szerint szoptattam. Egyféle "ritmus" így is kialakul magától, amit követhetsz és időzíthetsz. A "vészhelyzetekre" pedig én is úgy készültem, hogy előre fejtem és cumisüvegben magammal vittem az anyatejet.
Sosem volt rá szükség, így hazaérve mindig a mosdóban végezte. De ott volt, hogy ne legyen gond, ha kell.
Én inkább erre szavazok, minthogy a saját órámat akarjam ráerőszakolni a gyerekemre.
Szia!
Én is gondban voltam ezzel, a babám most 7 hetes. Eddig ha menni kellett valahová kocsival meg tudtuk oldani, de még így is volt olyan, hogy eszméletlenül pofátlan emberek a képembe bámultak és nem is zavartatták magukat. Amikor a hat hetes vizsgálatra kellett mennem akkor Benikét is vittem és a kórház egy eldugott várójában meg tudtam szoptatni, csak egy nő volt ott rajtunk kívül, de mikor épp befejeztem és próbáltam felöltözni beszambázott egy fickó és a mellemet bámulta, pedig egy értelmű volt, hogy mit csináltam. SDzóval tényleg kellemetlen, de ha muszály meg lehet oldani, viszont az emberek nagyon udvariatlanok tudnak lenni, hogy finoman fogalmazzak.
Ha a kocsit meg tudod oldani, könnyebb dolgod van, ha nem akkor cumisüveg, vagy valami eldugott hely:) A lényeg, hogy mások bunkósága miatt ne legyen a babád rosszabb helyzetben. Boldog babázást!
Első babánál én is megoldottam valahogy, aztán a másodiknál muszáj volt nyilvánosan szoptatnom, hiszen nem rohanhattam haza a játszóról, mert bömbizni kezdett a pici, és mivel nyár volt, nem is emrtem magammal vinni lefejt tejcsit, arról nem is beszélve, hogy max kiskanállal fogadott el lefejt anyatejet, az meg játszón elég macerás.
Szóval, a játszótéren kerestem egy félreeső padot, vittem egy széles kendőt, így csak két lábacska lógott ki. Aztán igen, volt szoptatás részemről bevásárlóközpontban is, Kecskemét főterétől kezdve A budapesti Állatkerten át számtalan helyen, ahogy a szükség hozta. Csak pozitív tapasztalataim vannak, vagy észre sem vette senki, mi zajlik, vagy széles mosoly volt a reakció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!