Szerintetek egy szandistól 105cm-es gyereknek jó a 16-os Csepel márkájú bicikli?
Szerintem érdemesebb lenne nagyobbat venni. Túl nagy nem lenne neki, és legalább minimum jövőre is tudná használni.
Egyébként kinőné, és nem kinőlné. Már a "nől" szótól is kiráz a hideg, de ez még borzasztóbb.
Bocs, de a dalban is úgy éneklik, hogy "megnövök".
Egyébként szerintem nagy lenne a bicikli. Vagy egyáltalán nem tudja használni vagy csak olyan nehezen, hogy teljesen elmegy tőle a kedve.
Érdemes lenne elmenni egy kereskedésbe, ahol ki tudja próbálni mindkét méretet. Úgy könnyebb méretet választani. Nemcsak a testmagasság számít, hanem az is milyen tetalkat, mennyire hosszúak a lábai.
Szabó Lőrinc: Kicsi vagyok én
Bocs, de direkt rákerestem.
Kislànyom könyvében is "megnövök én" van, nem tudom milyen tankönyvből tanul a gyereked, de nyelvtanilag helytelen a "megnőlök", hacsak nem határon túli magyarok vagytok, akkor elkêpzelhető, hogy úgy van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!