Miért csinalja?

Figyelt kérdés
Kislányom 15 honapos és az a problémám hogy mikor eszik, vagyis csinálok neki reggelit vagy uzsit, tízórait akkor általában az van hogy megragja és kikopi a kaját. Ez olyankor fordul elő ha ilyen kis falatkakat csinálok neki szépen felvagom kis kockákra a kenyeret be kenem valamivel majkrem avokado krém vaj stbstb kis szalámi mellé sajt, megragja általában és kikopi vagy bundáskenyér ugyanez. Néha egy egy falat lecsuszik neki amúgy tudom hogy szereti azzal nincs baj. Van 12 foga, megragni is meg tudja. Egyedül az ebédet puresitem neki de azt is csak ha olyan húsos kaja van. Mit csinálok rosszul? Vagy jól van ez így hagyjam rá és ha akar úgyis eszik? Köszi ha válaszolsz.
2019. jún. 21. 08:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy valami olyan van benne, amit nem szeret?
2019. jún. 21. 08:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom :D még nem tudja mondani mit szeret s mit nem. Viszont a felvágottakat szereti de azt is hol megeszi hol meg kikopi a sajt ugyanez :D itt esetleg a kenyérrel lehet a gond h nem szereti mert azt mindig kikopi, vagyis ki tolja a szájából a már megrágott kenyeret. Tésztát ilyesmit simán megeszi.
2019. jún. 21. 08:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Vagyis konkrétan nem tudja mondani, h anya ne adj ezt meg ezt . Jelezni szokott abból ítélem meg h szereti e vagy nem, de ezt nem tudom hova tenni.
2019. jún. 21. 08:49
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
15 hónaposnak miért darabolsz kenyeret? Meg minek pürésítesz? Tedd elé egyben a kajákat, akkor ki tudja válogatni, mit szeretne megenni. Illetve fontos, hoy legyen választási lehetősége a hideg kajáknál. Felnőttek is hol kívánunk valamit, hol nem. Pl imádom a kacsatepertőkrémet, de ma reggel kiszaladtam volna a világból, ha azt kellett volna ennem. Ha előre megkened a kenyeret, semmi választási lehetősége nincs.
2019. jún. 21. 09:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szimplán nem éhes olyankor.
2019. jún. 21. 09:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát van egy tálcája arra rakok neki több dolgot sztem abból azert tud válogatni... Van választási lehetősége. És azért darabolom ( kis falatkakat csinálok) mert szerintem egyszerűbben megfogja és bele teszi aa szájába nem? De kiprobalom délután hogy le teszem neki egészbe a dolgokat amik közül válogathat.
2019. jún. 21. 10:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugyan ez ugrott be, hogy valami nem ízlik neki rajta vagy valamihez nincs kedve, esetleg nem tetszik neki az állaga. Én úgy csináltam és csinálom a mai napig (pedig már 2 éves és tudja mondani, mutatni mit kér), hogy az üres kenyérből teszek falatkákat is meg nagyobb darabokat, fehéret is, barnát is. Mellé kockázok sonkát, karikázok kolbászt, kockázok sajtot, darabolok (régebben reszeltem) zöldségfélét, teszek oda joghurtot vagy túrót és mellé ülök én is reggelizni. Konkrétan mindig inkább az én tányéromról kell neki vagy pl. ha elé tenném a szendvicset nem enné meg, de az enyémet elétartva simán harapja :) Amúgy a fiam sokáig a gyümölcspépeket szerette reggelire zabpehellyel és a darabosat elutasította. Ettől függetlenül simán megette 10 perc múlva a férjem melegszendvicsét :D Gyerekből van, ennyi.
2019. jún. 23. 12:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Fiam 13hós. Ugyan ezt csinálja.megrágja kiköpi. Mi jàrunk nagyon sok helyre (baba mama club,zenebölcsi,baba mama torna) és a hasonló korú gyerekek szülei ugyan ezt panaszolták. Szóval ez normális. Kifogja nőni. Az én fiam pl ha ezt csinálja akkor várok egy kicsit és újra megpróbálom.olyankor már nem csinálja. De persze lehet bàrmi más is pl nem éges nem izlik neki nagy a falat stb.
2019. jún. 23. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!