Aki nem adta fel bölcsibe a gyerekét az le tudta foglalni egész nap?
"Fontos a szocializáció , és én sem bírtam volna ki , hogy egész nap otthon ülök."
Ne haragudj meg érte, de két, egymással nem azonos két dolgot összemostál, kedves válaszoló. (Más kérdés, hogy egyéni igényed megérthető egy szintig, hogy extrovertált alkat vagy, de az más tészta! A gyerekneveléshez, és a gyermekek szocializációjához ennek nincs sok köze.)
A szocializáció bár fontos, azonban (ahogy észrevettem), sok szülő eléggé szűk értelemben használja ezt a szót, a valódi értelméhez képest. És ez igen lényeges félreértés!
Azért lényeges félreértése sokaknak, mert valójában a szocializáció több formában is kivitelezhető, nem csupán extrovertált módon! (Gyerektársaság, játszótér, stb.)
Sőt, kb 3 éves korig alig van jelentősége a gyerektársaságnak -más kérdés, ha van tesója, ill rokon gyerek, de az meg részben egyfajta "muszáj" helyzet a 3 év alattiak többsége számára-, így is a gyerekek és felnőttek átlag fele inkább befele forduló(bb) alkat (introvertált), a kb másik fele meg inkább kifele forduló(bb) alkat (extrovertált). Miért történne a szocializációja akkor hát kizárólag extrovertált módon...?
És most jön a legfontosabb a téma vonatkozásában:
A 3 év alatt gyermekeknek meg ráadásul az anyja közelében a leghasznosabb és legfejlesztőbb a szocializáció! (Különösen az anyjai szeretet és megértés!) A kisebb részük igényli a gyerektársaságot bár (kivéve a két szeparációs félelmi időszakban), de az anyjuk nekik is első, még a szocializáció szempontjából is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!