Többgyerekesek mennyit költötök egy hónapban?
2 gyerek van. 230 ezerből jövünk ki egy hónapra. 60 a rezsi 50 a tankolás. A maradék kaja tisztítószer, pelenka, ruha, meg egy kis költőpénz akár ruha vagy egy kis "szórakozás"
1 êves+3 éves
Bocsánat, de ezek olyan hülye kérdések pedig naponta megkérdezik. Ez ugyanis nemcsak a gyerekszámtól függ, hanem a család életvitelétől is. Van aki 1 gyerekkel dupla annyit költ, mint más 3 gyerekkel.
Nem mindegy ugyanis hogy pl. főznek, rendelnek, járnak-e heti szinten moziba/állatkertbe/játszóházba, edzésekre hordják-e, miket esznek (főzelék vagy marhagulyás), turiznak vagy Zara baby ruhákat vesznek. Van család aki 250e-ből 3 gyerekkel megél, más meg 600e-t költ egy gyerekkel.
Mondom magunkat: volt hogy 150e-ből eléltünk de olyan is hogy 600e-t ettünk és szórakoztunk el. 2 gyerek van, úton a 3.
2. vagyok, mi elég sokat de azért nem eszetlenül. Minden 2. hónapban megyünk moziba a naggyal (9 éves), sokszor rendelünk kaját is pláne ha nálunk vannak az osztálytarsai (pizza). Ruhát annyit veszek amennyi szükséges, de sosem turkalóban, mindig H&M vagy ilyesmi. Főzni kb. 2-3 naponta szoktam. Játekokat veszünk néha "csak úgy" is, apróságokat.
Sosem számoltam még össze. Jól keresünk, illetve én most itthon vagyok a kétévessel gyeden.
De tényleg nem kell masokhoz mérni mert mindenkinek más a sok meg a kevés, ez totál szubjektív.
3 gyerek van, egy 3.osztályos, és 2 pelenkás korú.
Összesen 400 körül van a kiadásunk, ebből albérlet + rezsi kb 130 (télen 160).
Most majd megint le leszek pontozva, hogy csóróság van/szórjuk a pénzt/vagy nem tudom, milyen okból...
#6 vagyok.
Nem, pl külföldre nyaralni nem járunk.
Ha programok, extrák vannak, akkor ennél valamivel több megy el, de nem minden hónapban van. Bár kinek mi számít értékelhető programnak mondjuk.
Lehet, én értelmeztem félre, de mintha az lenne a kérdés, hogy mennyi megy el egy hónapban, nem az, hogy mennyi a havi bevételünk, vagy mennyi félretett pénzünk van, erről mintha nem szólna a kérdés. Ha tévedek, és elkerülte a figyelmem, akkor elnézést kérek.
(Mondjuk nem találom a te kérdésre adott válaszod... De mindegy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!