Mennyit költötök elsős gyerek beiskolázására? Másnál is kell fizetni mikor állítólag ingyenes?
31ezer lesz a könyvcsomag
Iskolatáska volt 30 ezer kereken és még 20 ezer a ceruzák füzetek.
Pedig még ruhát cipőt torna cuccokat nem is vettünk. :(
Nem kérhetik, hogy vegyétek meg a tankönyveket, de ahol a fiam az első osztályt járta, ott nagyon nyomták, hogy vegyük meg az összes tankönyvet. Átvittem másodiktól másik suliba (nem ezért), ott senki nem kérte, hogy vegyük meg a könyveket, minden gyerek az ingyenes könyveket használta, nagy részét nem is kellett visszaadni.
Ha sima állami iskolába írattad, akkor nem jogszerű, hogy kikötik, hogy vegyétek meg a tankönyveket.
A könyvek ingyen vannak.
Füzetek és egyéb kb. 10.000 Ft/gyerek.
3 gyerek van.
Ruha nem kell, rengeteg van.
A könyv ingyenes. Mi sem a legolcsóbb füzeteket, ceruzákat vettük meg, de ha iskolatáskát 30ezerért vettél, akkor ne haragudj, ha nem tudlak nagyon sajnálni.
Persze lehet venni 30-ért táskát, meg 20-ért füzetet, csak akkor nem kell panaszkodni, hogy milyen kvadrága az iskola.
Tényleg nem találtál olcsóbb táskát? Szerintem 10-15 ezerért már hétnyelven beszélőket kapni, de 7500-ért is könnyen találtam.
Azt se értem, ceruzára és füzetre hogy lehetett ennyit költeni. Téged nagyon becsaptak...
Tankönyv ingyen van. Füzetek suli veszi arra 10et kellett adni. Táska 22ezer. Tornazsák, tolltartó, uzsisdoboz, kulacs 10 körül. Ceruzák 10-15 ezer között. Tornaruha és cipő még nincs. Gondolom 20ból kijön.
Ruhák még nincsenek az 40 körül lesz.
A tankönyvek ingyen vannak 1-9-dik osztályig állami oktatásban!
Kettő elsős gyerekem lesz. Táska 20 ezer/db. De tornazsákkal együtt. Tegnap vettem meg a tanszereket listáról. 20-25 ezer körül volt. Tornacipő, tornaruha nincs benne még. Grafitceruzát kell még vegyek, mert azt csak Faber Castell-t veszek, de az cirka 2000 ft lesz.
Táska 8000ft Nike
Tolltartó ceruzák stb. 13000 ft
Könyv,nyakkendő,torna poló 8000 ft
Utca cipő,benti,torna : 12000 ft.
Ruha még nincs benne.
2 fiam megy suliba,úgyhogy ezt duplázom! :/
Miert, gondoltad hogy ha lesz gyereked majd ugy minden tok ingyen lesz?
De gondolom nem szempont a penz mert ha az lenne akkor vettel volna mondjuk hasznalt iskolataskat fillerekert, meg olcso ceruzakat, fuzeteket. Hatranyos helyzetukent talan meg tankonyvcsomagra is kaptal volna tamogatast. De csak most jon a java...ebedpenz, osztalypenz, zsebpenz, kulonorak, korrepetalas stb. Elmondpm ingyen at se lesz.
"Hatranyos helyzetukent talan meg tankonyvcsomagra is kaptal volna tamogatast."
Hatan írtuk eddig, hogy ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!