3 gyerek, férjem nem tudja kihasználni az adókedvezményt csak részben, nekem a gyedem 13 ezerrel lett kevesebb de nem kapok kompenzációt a 3 gyerek miatt állítólag?
Nem, meg lehet osztani. Sőt nem csak gyerekszám szerint, hanem forint összegben is lehet nyilatkozni, akár felezni is az összeget. 206.250 x 3=618.750.-Ft felét, 309.000 Ft-ot egyik, 309.750 Ft-ot másik szülő veszi igénybe (bármilyen arányban lehet nyilatkozni)
Az adóelıleg megállapítása során a családi kedvezményt a házastársak, élettársak egymás között – az
összeg vagy a kedvezményezett eltartottak megosztásával – megoszthatják azzal, hogy erre élettársak
csak a közös háztartásban nevelt közös gyermekre tekintettel jogosultak. Ha a családi kedvezményre
ugyanazon kedvezményezett eltartott után több magánszemély jogosult, illetve ha a magánszemélyek a
családi kedvezményt megosztják, akkor a jogosultaknak a nyilatkozatot közösen kell megtenniük.
A nyomtatvány I. részének a) vagy b) pontjában kell nyilatkozni, hogy gyerekszám, illetve összeg alapján mennyit kívántok igénybe venni, a I/3 pontban pedig leírjátok, hogy mennyi gyerek után vagytok jogosultak összesen a kedvezményre.
Ahogy az előttem válaszoló írta.
HA külön igénylitek, akkor is 33 ezer forintnyi visszaigénylést tudtok kérni gyerekenként, akár úgy is kérhetitek, hogy apa igényel vissza 80 ezret, te meg 19 ezret.
Bárhogyan is osztjátok meg, ha a gyerkek közösek, akkor a 3 gyerek uátni kedvezmény jár utánuk, nem minősülnek vissza.
nagyon köszi!!! Ezt a szöveget fogom az orruk alá dugni!! mert ők ( a munkáltatók) csak ezt mondták amit én is írtam hogy GYEREKSZÁM SZERINT osszuk meg, de az hülyeség mert úgy végül kevesebb az összeg.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!