Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » SOS! A kisfiam elesett és...

SOS! A kisfiam elesett és lehorzsolta a térdét! Vérzik. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most először fordult elő ilyen nagy esés a betonon. Nem mély a seb, de vérzik. Eddig hideg vízzel lemostam neki. Mit csináljak még? Van itthon betadine, sebhintőpor. Ezeket használjam? És hogyan kell? A betadinet a sebbe, vagy csak a környékére? És a sebhintőport? Mindenképpen szeretném leragasztani neki, mert így csak piszkálni akarja. Valószínűleg a gézlapot, ragasztást is piszkálni fogja, de akkor nem közvetlenül a sebbe nyúl. Annyira nem vészes, hogy orvoshoz menjünk, viszont senki nem veszi fel a telefont. :(
2010. júl. 7. 13:33
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Betadinet a seb KÖRÜL. a sebet csak töröld le steril gézlappal és ragaszd le sebtapasszal. Sebhintőport ne használj.
2010. júl. 7. 13:38
 2/5 anonim ***** válasza:

A kimosás jó, ne maradjon benne piszok. A Betadin és mindenféle jódtartalmú jó, de ne szíre-szóra használd, csak ha valóban indokolt. ( a seb letörlése vele, v. vékonyan kenni, magát a sebet.)

Le is ragaszthatod, amíg vérzik, utána azonban a levegőn gyógyul a leggyorsabban.

2010. júl. 7. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem csak mosd le a sebet ha nem mély csak felületi kár bekötnicsak nehezebben gyógyulna,piszkálni meg ugysem fogja ha fáj.Én nem csinálok nagy ügyet belőle ha elesik.Nyugi nem lesz semmi gond.
2010. júl. 7. 13:39
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat
2010. júl. 7. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Amikor a kisfiam az után elesett és vérzett a térde, akkor hirtelen csak benyálaztam neki. Otthon lemostam hideg vízzel, majd esténként Sudocreammel bekentem. Nagyon gyorsan és szépen meggyógyult.
2010. júl. 7. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!